5 Ünlü Sosyal Medya Sitesi Ve Kullanım Şekilleri

 Bu yazımızda çok bilinen beş sosyal medya sitesinden ve kullanıcılarının bu mecraları kullanma eğilimlerinden bahsedeceğiz. Sizler de yazımızın sonunda bu sosyal medya siteleri ile ilgili görüşlerinizi yorumlar kısmından yazarak belirtebilirsiniz. Şimdi hazırsanız sizler için hazırladığımız listemize geçebiliriz.





Twitter


Sosyal medya sitelerinin içerisinde en çarpıcı ve gündem belirleyen olanı diyebiliriz belki de.

Tüm kullanıcıları adeta, tam bir tek kişilik haber ajansı gibi.

Resmi kimlik taşıyanlar ve ünlüler için Gmail kullanmak kadar önemli bir sosyal medya sitesi diyebiliriz.

Son zamanlarda adaletin nabzı da Twitter'da atıyor.

Örneğin salıverilen bir suçlunun Twitter'da açılan bir hashtag nedeni ile çok kez tekrar tutuklandığına şahit olduk.

Özellikle gündem etiketleri ile atılan tweetler insanı şaşırtıyor.

İçerisindeki kitle sanki o olayın yaşandığı yerdeymiş hissi vererek tweetler atabiliyor.

Bu tweetler bazen yanlış bilgiler içerdiği gibi bazen de tamamen gerçek olabiliyor.

Aslında hem iyi yönleri hem de kötü yönleri olan bir mecra.

Mesela Twitter içerisinde çok hızlı şekilde organize olabilen bazı gruplar, çarpıcı bir olayı bir anda ülkenin en büyük gündemi haline getirebiliyor.

Bu toplumda bazen iyi sonuçlar bazen de kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Bir örnek verecek olursak eskiden öğrencilerin öğretmenlere saygısı ve korkusu vardı ama bu korku aileden gelirdi.

Çünkü eskiden aileler çocuklarına 'öğretmenine ne yaptın da? ceza aldın sen!' derdi.

Şimdi ise birçok öğrencinin saygı değer bazı öğretmenlere 'Hoca sen kimsin?' diyebildiğini görebiliyoruz.

Daha ilkokul çağında olan bir çocuğun öğretmenine 'kimsin sen' diye çıkışarak tavır gösterebilmesi insanın aklına linç kültürünün çok etkin olduğu Twitter'dan mı ilham alıyor acaba dedirtiyor.

Ancak yine de sorgulayan bir neslin yetişmesinde Twitter'ın olumlu etkisi çok büyük.   

Büyüklere düşen görev bu mecranın gençler tarafından doğru şekilde kullanımının özendirilmesidir. Herkesin özgürlük alanını bilmesi gerektiği ve saygı çerçevesinde hak araması gerektiği gençlere sıklıkla öğüt edilmeli.

Bir de Twitter kullanıcıların kısa yazı paylaşmak zorunda olmaları, onları daha az kelime ile daha çok şey anlatmaya itiyor. Özellikle mizahi eleştiriler konusunda kullanıcılarının çok yetenekli olduğu herkes tarafından biliniyor.

Ancak Twitter'ın ilk zamanlarındaki bu mizahi yaklaşımın son zamanlarda kaybolduğunu söyleyebiliriz.


Instagram


En değişken sosyal medya platformu olabilir. Sürekli güncelleniyor. Açıldığı günden beri güncellemeleri bir türlü bitirilemiyor.

Her girdiğinizde farklı bir Instagram ile karşılaşıyorsunuz.

Arka planda aktif çalışan bir ekip var belli ki. Zaman zaman çökmesi nedeni ile kullanıcılarını da çileden çıkaran ama kullanıcısını da iyi tanıyan bir uygulama.

Aynı tarz videoyu iki üç kere izlediğiniz zaman algoritması size bu sefer devamlı aynı tarz videoları göstermeye başlıyor.

Örneğin komik videoları seviyorsanız ve bundan hiç bıkmıyorsanız uygulama size istediğinizi veriyor ve buradan mutlu ayrılıyorsunuz. Çünkü eğlenmek, gülümsemek için girdiğiniz bir uygulama sizin beklentinizi bu sayede karşılıyor.

Şu sıralar hikayelerde reklamlar çoğunlukta olsa da en azından ekranı kaplayan bir durum yok ortada.

Kullanıcılarını en sinir eden durum ise belki de izlediği bir videoda reklamı atla özelliğinin olmaması.

Instagram canlı yayın imkanı ile hem daha sosyal bir çevre hem de para kazanma imkanı sağlıyor. Ayrıca yüksek izlenme getiren reels videolarla takipçi kazanmak da mümkün.


Facebook


Eski chat programlarını saymazsak sanırız en eski sosyal medya sitesi.

İlk zamanlarında gençlerin kullandığı bir sosyal medya sitesiydi ancak zamanla daha yaşlı kullanıcılar kullanmaya başladı.

Facebook zamanla çok fazla değişime uğradı. Sonradan sayfalar ve gruplar gibi özellikler eklendi.

Genellikle uzun yazılar yayınlamak isteyen birçok ünlü Facebook sayfalarını aktif bir şekilde kullanmaya devam ediyor.

Platformu kullanan kadın kullanıcıların daha çok sayfalar özelliğinden memnun kaldığını söyleyebiliriz.

Arkası yarın hikayeleri, yemek tarifleri, sağlık, moda gibi birçok sayfanın gönderileri halen yoğun ilgi görmekte ve sabırsızlıkla beklenmektedir.

Halen en favori sosyal medya sitesidir ve en yaygın şekilde kullanılan mecradır.

Her sosyal medya sitesi gibi Facebook'un da iyi ve kötü yanları var.

İyi yönlerini ele alırsak, haberleşme hızı bir telefondan daha fazla, mesela düğün davetleri için artık kapı kapı dolaşmak gerekmiyor. Tabi gelenek görenek olaylarına biraz ters ama yeni nesil haberleşmesi için gayet uygun. 

Güncel haberleri yayınlayan birçok sayfası mevcut.

Daha çok aile içinden arkadaşların eklendiği bir site olduğu için kullanıcılar zaman zaman birbirini kıskanmakta veya birbirini çatlatmak için paylaşımlar yapmaktadır. Bu yönü ile toplumda ilginç etkiler yaratmaktadır. 

Kötü yönlerini ele alacak olursak!

Yalan haberleri filtreleme konusunda zayıftır. Bu nedenle kullanıcıları karşısına çıkan bir habere inanıp inanmayacağı konusunda sürekli şüpheye düşmektedir.

En doğru bilginin gözünle gördüğün bilgi olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecek gibi. Yaşayarak, görerek, hatta gördüğünü doğru anlayarak öğrenmek belki de en doğru olanı.


Tiktok


Sosyal medya kervanına daha çok eğlence amacıyla katılmış bir uygulama.

Doğru ellerde ve güzel ilerleyen bir platform gerçekten.

Diğer sosyal medya sitelerinin hepsi neredeyse şu anda TikTok'a benzemeye çalışmakta.

Platformda gün yüzüne çıkmamış ilginç yetenekler var.

Bu uygulamada dinlemeye doyamayacağımız enfes sesler, izlemekten kendimizi alamayacağımız muhteşem oyunculuklar karşımıza çıkabiliyor. 

'Keşfedilse çok iyi işler yapar' dediğimiz genç yeteneklere 'coğrafya kaderdir' dayatmasını sildirebilecek bir yer olmayı başardı. Tabi yanlış ellere geçmeseydi! Şimdi diyeceksiniz, 'güzel güzel anlatıyordunuz, bu nereden çıktı?' Zaten gerçek hayatta da bir çok yer de böyle değil midir? Birini tanırız ve deriz ki 'ne kadar iyi insan, daha önce niye tanımamışım'. Sonra bir bakarız en büyük yaralar onunla açılır. Yaslandığımız sırtımız bir anda delik deşik olmuş. Bu platform da öyle diyebiliriz.

Gençlerin özgürce eğlendiği yerlerden, birbirini aldatmayı, dostları sırtından vurmayı, aileye ve öğretmenlere karşı gelmeyi meşrulaştıran bir yere dönüştü diyebiliriz.

15 - 16 yaşında, daha çocuk denilebilecek, hukuken yetişkin bile sayılmayacak gençler, burada kendini beğendirmek uğruna sırf başkaları istiyor diye estetik yaptırıyorlar. Tıp da bunun bir adı var mı ya da 18 yaşından küçük bu çocuklara bunu yapan estetisyenlerin tıpta bir yeri var mı? Şüpheli!

Bizler sosyal medyayı doğru kullanmadığımız sürece gençlerimiz bedenlerinde kaybolmaya, cinayetler, darplar, aldatmalar meşrulaşmaya devam edecek. Kim bilir belki de sosyal medyaya sınır konulmalı.


Kwai


Son zamanların en hızlı yükseliş gösteren en en bonkör sosyal medya uygulamalarından birisidir. Neredeyse TikTok ile aynı ancak bazı üstünlükleri söz konusu.

Özellikle yeni bir uygulama olması sebebi ile üyelerine sunduğu fırsatlar oldukça fazla.

Kwai, üyelerinin videolarına resmi hesabında zaman zaman yer verdiği gibi onları takibe de alıyor.

Böylece üye kendini diğer uygulamalarda olduğundan daha özel hissediyor.

Kısa ve dikey videolar yayınlanan uygulamada aynı zamanda canlı yayın da yapılabiliyor.

Özellikle kısa ve dikey video formatı konusunda sosyal medya siteleri son zamanlarda büyük bir yarış içerisine girdi.

YouTube bir iki yıldır shorts uygulamasını devreye koysa da pek başarılı olamadı ancak Kwai bu konuda rakiplerini oldukça zorlamayı başarabilmiş durumda.

Her ne kadar TikTok'un taklidi gibi görünse de öyle değil.

Şirket daha fazla kullanıcı sayısına ulaşmak için çok büyük reklam kampanyaları yapıyor. 

Masaüstü bilgisayardan da girilebiliyor ama şimdilik bilgisayardan kullanımı neredeyse imkansız gibi. Bu yönü ile eleştirilebilir.

İzleyici olarak bakıldığında ise TikTok kadar şimdilik renkli olduğu söylenemez. İçerik üreticisi olarak katılmak isteyenler için ise oldukça güzel imkanları var.

Kwai'de hem izleyici hem de aynı anda para kazanan bir içerik üretici olabiliyorsunuz. Dilerseniz sadece video izleyerek para kazanabilme imkanınız olduğu gibi video yayınlayarak da para kazanabiliyorsunuz.

En güzel özelliği ise uygulamayı indirmesi için arkadaşlarınızı size özel hazırlanan link ile davet ettiğinizde, size davet ettiğiniz kişi sayısı kadar ödeme yapması. Dahası da var. Davet ettiğiniz arkadaşlarınız Kwai'de vakit geçirip video izlerse size ek bir ödeme yapılıyor. Sizlere bu uygulamayı kesinlikle tavsiye ederiz.

Siz de Kwai'den para kazanmak istiyorsanız telefonunuz ile bu linke tıklayıp üye olabilirsiniz.

==> Kwai İndir

Tamamen güvenli bir uygulama olduğunu bilmenizi isteriz.


Yorumlar

  1. Bu bütün sosyal medya kullanıyorum çok seviyorum hepsini harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek kelimeyle mükemmel bir uygulama olmuş elinize ve kolunuza sağlık başarınızın devamını diliyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum

      Sil
  2. Yazı gayet güzel ve anlamlı olmuş bütün sosyal medya hesaplarından anlatım olmuş beğenerek okudum elinize emeğinize sağlık başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Çoğu uygulamaya göre daha kullanışlı bir uygulama olup daha çekici videolarla insanları kendine çeken bir uygulama tavsiye ederim çok beğendim ben

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi bir anlatım olmuş çok beğendim

    YanıtlaSil
  5. Sosyal medyada artık herkes tarafından bilinen kwai de çıktı bu uygulamada özgürlük gelmiş resmen din iman unutuldu vallahi

    YanıtlaSil
  6. Ben Kwai uygulamasını çoktandır kullanıyorum ve çok memnun kaldım herkese tavsiye ediyorum başarınızın devamını diliyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  7. Tek kelimeyle mükemmel bir uygulama olmuş elinize ve kolunuza sağlık başarınızın devamını diliyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten güzel bildirim e makale

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok iyi güzel kwai uygulaması para kazanıyoruz

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel bilgi olmus..gunumuzden bugune kadar sosyal medya facebook msn biliyodum sonradan tik tok kawai instgram gbi sosyal Aglar genisledi...hepsunde ayri ayri vakit gecirmk gerckten cok keyifli..emeginize saglik bilgiler icin

    YanıtlaSil
  11. Tek kelimeyle mükemmel bir uygulama olmuş elinize ve kolunuza sağlık başarınızın devamını diliyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  12. Sosyal medyada artık herkes tarafından bilinen kwai de çıktı bu uygulamada özgürlük gelmiş resmen din iman unutuldu vallahi

    YanıtlaSil
  13. Gerckten cok guzel anlatim olmus emeginize saglik...kwai vr tik tok en severek.kullandgim.uygulamalrdan biri..facebook gecmisten bugune baya gelistrdi kndini

    YanıtlaSil
  14. Bence güzel bir uygulama olmuş makale güzel olmuş

    YanıtlaSil
  15. Emeğinize sağlık teşekkür ederim gerçekten güzel olmuş tavsiyedelisi

    YanıtlaSil
  16. Gerçekten harika bir yazı olmuş kwai uygulamasıyla nasıl para kazanabiliriz çok güzel anlatmışsın çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Güzel bildirim

    YanıtlaSil
  18. Butun sosyal medya seviyorum hepside çok güzel

    YanıtlaSil
  19. Ben Kwai uygulamasını çoktandır kullanıyorum ve çok memnun kaldım herkese tavsiye ediyorum başarınızın devamını diliyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  20. Kwai çok güzel bir uygulama uzun süredir kullanıyorum. Para çekimi de kolay. Çok kişiye referans oldum.

    YanıtlaSil
  21. Kwai güzel bir uygulama gerçek para kazandıran bir uygulama. Videoları da güzel ilgi çekici. İnstagram daha çok anı paylaşmak için kullanılıyor. Diğer uygulamaları da pek kullanmıyorum

    YanıtlaSil
  22. Kwai yeni keşfettiğim bir uygulama oldu gerçekten para kazandırdığını bilmiyordum uygulamayı indirince öğrendim. Diğer uygulamaları daha önceden kullanmışlığım oldu şu an kullanmıyorum. Ve yazınızı başarılı buldum iyi çalışmalar :)

    YanıtlaSil
  23. Herkes tarafından kabul edilmiş sayılır kwai uygulaması para kazanıyoruz

    YanıtlaSil
  24. Kwai kesinlikle tavsiye ederim güzel paylaşım olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  25. Vakit gecirmek icin hepsi harika kwai ise aynı zamanda para kazandıran bi uygulama

    YanıtlaSil
  26. Aslınaz Curka10 Kasım 2022 15:57

    Anlatılan sosyal medyaların hepsini kullanıyorum.Yazıyı okuduğumda bilmediğim pek çok bilginin olduğunu farkettim ve yazınız sayesinde pek çok bilgiden sosyal medyalarım üzerinden yararlandım. Çok faydalı bir içerik olmuş.

    YanıtlaSil
  27. Anlatılan sosyal medyaların hepsini kullanıyorum. Bilmediğim pek çok bilgi olduğunu farkettim. Yazılanlar sayesinde sosyal medyalarımdan en iyi şekilde faydalanıyorum. Çok yararlı bir içerik olmuş.

    YanıtlaSil
  28. Popüler uygulamalar hakkında güzel bilgiler olmuş. Çoğu uygulamanın yaşayış tarzımıza uyguladığı darbeyi iyisiyle kötüsüyle anlatmaya çalışmışsınız. Böyle anlatımlarınız tavsiyeleriniz birçok kitleye örnek olacak.

    YanıtlaSil
  29. Çoğu haberi sosyal medyadan duyuyoz ondan dolayı ne kadar kötü yanları olsada önemli yanlarıda var

    YanıtlaSil
  30. Sosyal medya ne kadar kötü yanları olsada önemli yanlarıda vardir çoğu haberi oradan duyariz

    YanıtlaSil
  31. Kwai harika bir uygulama tesviye ederim

    YanıtlaSil
  32. Sosyal medyalar hakkında harika bilgilendirme olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  33. Kwai para kazanacağınız harika bir uygulama sosyal medyaları ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  34. Sosyal medya bilmediğimiz çok şey varmış. Ne kadar sosyal medyaya kötü yanları olsada önemli yanlarıda vardir çoğu haberi oradan alırız bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  35. Uygulama çok güzel kullanışlı 10 numara

    YanıtlaSil
  36. dsız10 Kasım 2022 23:20
    Popüler uygulamalar hakkında güzel bilgiler olmuş. Çoğu uygulamanın yaşayış tarzımıza uyguladığı darbeyi iyisiyle kötüsüyle anlatmaya çalışmışsınız. Böyle anlatımlarınız tavsiyeleriniz birçok kitleye örnek olacak.

    YanıtlaSil
  37. Gerçekten muhteşem anlatmış tiktok tivitir kawai uygulamari kullanıyorum çok memnunum

    YanıtlaSil
  38. Hepside çok güzel uygulama ve yazınız gayet faydaliydi teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  39. Gerçekten harika bir yazı olmuş kwai uygulamasıyla nasıl para kazanabiliriz çok güzel anlatmışsınız gerçekten mükemmel teşekkürler

    YanıtlaSil
  40. Kwai ta 3 ay önceden beri kullandığım bir uygulama.Çol kullanışĺı sade bir arayüze sahip ve bayağı kazanç sağlıyor.Buradan aylık gelir toplayanlar bile var.Ve harla büýük bir kitleye para kazandır.aya devam ediyor.Bu arada çok güzel bir şekilde her şeyi açıklamışsınız.Ben çok begendim.👍👍👍

    YanıtlaSil
  41. Hemen hemen hepsinde en az 1 hesabım var ama bilmedigim çok özellikleri varmış.Sayende öğrenmiş oldum.Teşekkürler.👌

    YanıtlaSil
  42. Tiktoku gülmek için twitteri haber almak için instagrami arkadaşlarımla iletişim kurup eğlenceli videolar paylaşmak için kwaide de kafa dağıtmak için kullanıyorum hepsinin hayatımıza sağladığı kolaylıklar gerçekten çok büyük bazen insan sosyal medya yokken biz napiyoduk diye sorgulamaya itmiyor değil 😂

    YanıtlaSil
  43. Burada anlatılanlar birebir doğru bence. 15-16 yaş grubunun tiktokta daha yaş almış insanların Facebook'ta genç yetişkin ve orta yetişkin insanların twettirde gezdiği aşikar. Ve kesinlikle hepsinin olumlu ve olumsuz yanları var. Ve elimizden geldiği kadar doğru şekilde kullanmamız gerekli.

    YanıtlaSil
  44. Ben çoktandır Kwai uygulamasını kullanıyorum ve çok memnun kaldım herkese tavsiye ediyorum indirin ve keyfini çıkarın çıkaranların eline sağlık çok güzel olmuş başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  45. Ben Kwai uygulamasını şu ana kadar oynuyordum ve çok eğleniyorum herkese tavsiye ediyorum indirin ve keyfini çıkarın çıkaranların eline sağlık çok güzel olmuş başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  46. Tiktok ve Kwai şu ana kadar gördüğüm en güzel iki uygulama çok başarılı ve çok kaliteli ve herkese tavsiye ediyorum başarınızın devamını diliyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  47. Tiktok Kwai ve Twitter bu kaç yıldır kullanıyorum şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür inşallah bundan sonra da sıkıntı yaşamam ama herkese de tavsiye ediyorum indirin ve keyfini çıkarın çıkaranların eline sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları