Ankara'da Gezmenizi Tavsiye Ettiğimiz Yerler

 Bu yazımızda size Türkiye'nin başkenti olan Ankara'yı A'dan Z'ye anlatmaya çalışacağız. Ankara'da gezmeniz gereken yerlerden bahsedeceğiz. Ankara'ya bir gün yolunuz düşerse size bu yazı büyük bir rehberlik yapacaktır. 



Öncelikle sizlere gezebileceğiniz yerleri tabi ki göstereceğiz fakat ondan önce kısa bir şekilde Ankara'nın tarihini özetleyelim. 

Selçuklu Hükümdarı Alparslan'ın 1071'de gerçekleşen Malazgirt Meydan Muharebesinde kazandığı zafer ile Türklerin Anadolu'daki kitlesel yerleşimleri başlamıştır. Selçuklular, 1073'te, Malazgirt Zaferinden iki yıl sonra, Ankara'yı fethetmişlerdir. Daha sonradan Osmanlı toprağına dahil olmuştur ve şu an Türkiye'nin başkenti konumundadır. 

Ankara Gezilecek Yerler

Türk Tarih Müzesi 



Etimesgut Ankara'da yeni açılan ve en kapsamlı müze olduğunu düşündüğümüz Türk Tarih Müzesini listemizin ilk sırasına eklemek isteriz. 2019 yılında çalışmalarına başlanan 2021 yılı itibariyle halka açılan bu müze şu ana kadar 10 bin ziyaretçiyi kendine çekmeyi başardı. Bir gün Ankara'ya yolunuz düşerse mutlaka gezmeniz gereken müzelerden bir tanesi olduğunu düşünüyoruz.Girişler tamamen ücretsizdir. 

Kartaltepe Kent Ormanı



Keçiören doğada mangal yapmak gibi bir hobiniz varsa tam size göre. Keçiören'de Kartaltepe Kent Ormanı doğayla iç içe olabileceğiniz yerlerden birisidir. Ailenizle beraber sessiz sakin mangal yapabileceğiniz sayılı alanlardan bir tanesidir. Girişler ücretsizdir.

Bağlum Piknik Alanı 



Ankara Keçiören'de yer alan Bağlum, ziyaretçilerine, doğada huzur içinde piknik yapma fırsatı tanıyor. Ayrıca diğer piknik alanlarından farklı ve olumlu bir yanı var. Bağlum Piknik Alanı Merkezi'nde manzara izleme alanı ile çocuklarınız ile Ankara'nın dört köşesine yolculuk yapabiliyorsunuz. Hamak ve mangalın tadını burada doyasıya çıkarabilirsiniz. Bağlum Piknik Alanı tamanen ücretsizdir. 

Anıtkabir 



Ankara'ya yolunuz düşerse tabi ki ilk gitmeniz yerlerden birisi olan Anıtkabir'dir. Atatürk'ün naaşının bulunduğu bu eşsiz yeri ziyaret edebilirsiniz. Özel günlerde gittiğinizde yoğun bir kalabalıkla karşılaşabilirsiniz. Anıtkabir'e girmek tamamen ücretsizdir. 

Türkiye'mizin başkenti olan Ankara'da gezilecek yerler çok yok denilse de aslında gezilecek tarihi alanlar, müzeler ve piknik alanları bir çok şehre göre çoktur. Fakat Antalya, Bodrum, Muğla kadar turist çekebilen bir şehir değildir. 

Bu yazımızda sizlere bir gün Ankara'ya yolunuz düşerse mutlaka ilk önce görmeniz gereken yerleri derledik. Müze gezisi, tarihi müzeler, ve piknik alanları hakkında sizlere bilgiler verdik.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları