Balıkesir'de Gezmenizi Tavsiye Ettiğimiz Yerler

 Bu yazımızda sizlere Balıkesir'de mutlaka görmeniz gereken yerlerden bahsedeceğiz. Balıkesir'de gezmeniz gereken yerleri sıralayıp, sizlere bazı tavsiyeler vereceğiz. 



Balıkesir Kuva-yi Milliye şehri olduğu için çok özel bir yere sahiptir. Balıkesir'in meşhur Balıkesir Lisesi vardır ve buranın çok özel ve anlamlı bir hikayesi vardır. Kuva-yi Milliye zamanındaki savaşta Balıkesir lisesinin son sınıf öğrencilerini savaşa götürürler ve savaş bitene kadar hepsi orada vatan için çarpışıp şehadet şerbetini içerler. Balıkesir Lisesi ne yazıktır ki o sene hiç mezun vermez. Balıkesir Lisesi'nin Balıkesir için çok büyük bir önemi vardır ve tüm liselerin ismi değişebilirken Balıkesir Lisesi'nin ismi asla değişmez ve hala aynıdır. 



Buraya gezme amaçlı gelecekler için önemli bir bilgi verelim. Kentin yüzölçümü çok büyüktür ancak merkezinin yüzölçümü oldukça küçüktür. Büyükşehirlere yakışan bir merkezi olduğu söylenemez fakat körfezlerine gitmenizi tavsiye ederiz. Ayvalık, Altınoluk, Sarımsaklı, Erdek, Ocaklar görülmesi gereken yerleri arasındadır. Efsane cennetlerden de saklı Cennet olarak adlandırılır. Kesinlikle geldiğinizde bu körfezleri gezmenizi, plajlarında ayaklarınızı suya sokmanızı tavsiye ederiz. Sonrasında Ayvalık'a geçip Rakı balık masası yapmanızı, oradaki çadırlarda kalmanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Oradan Kaz Dağlarının eteklerinde güzel bir kahvaltı yapmanızı tavsiye ederiz. Buraya kadar saydığımız yerleri kesinlikle görmeden Balıkesir'den gitmemeniz gerekir. 

Balıkesir'e gelmişken Hasan Boğuldu ırmağını görmeden gitmemenizi tavsiye ederiz. Kesinlikle gitmeden önce Hasan Boğuldu'nun hikayesini dinlemenizi, oradaki Hasan'ın aşkı için neler yaptığını ve o yüzden boğulduğunu bilerek giderseniz kesinlikle daha anlamlı olacaktır. 





Dursunbey ilçesinden Dursunbey tarafına geçerseniz orada canlı balık diye bir restoran var ufacık. Orada canlı balık yiyebiliyorsunuz. Yani balığı gösteriyorsunuz ve görevliler canlı bir şekilde hemen kızartıp önünüze sunuyorlar. Gerçekten tavsiye ederiz. 

Susurluk ilçesinde Türkiye'nin meşhur Susurluk ayranını ve Susurluk tostunu yemeden kesinlikle geçmemelisiniz. Bölgeye ait olan Höşmerim de çok meşhurdur ve bir peynir tatlısıdır. 

Höşmerim gerçekten tatmanız gereken farklı bir lezzettir. Kesinlikle tatmanızı tavsiye ederiz. 

Kolay yanmadan Balıkesir'i terk etmemelisiniz. Tavsiyelere devam...

Milli Kuvvetler Caddesi'nde ve Anafartalar Caddesi'nde mutlaka gezmeli ve oralardan alışveriş yapmalısınız. Türkiye piyasasına göre Balıkesir'de yaşamak diğer şehirlere nazaran daha ucuzdur. 

Emekliliğinizin tadını çıkartmak için güzel bir yere yerleşmek istiyorsanız bu yerlerin ilk sırasında kesinlikle Balıkesir yer almalı. Çünkü Balıkesir'in neresinde oturursanız oturun şehir merkezine bir minibüsle gidebilirsiniz ve 20 dakikalık bir sürede merkeze ulaşabilirsiniz. 

İbadet açısından ucu Osmanlı İmparatorluğuna dayanan Zağnos Paşa Camii bulunmakta. Burada ibadet hala yapılabilmekte. Cami restore edilmekle beraber şu an çok güzel bir konumu var. Kesinlikle ibadet etmek için kullanmanızı tavsiye ederiz. Gerçekten çok güzeldir. Eğer ki Müslüman değilseniz paşa caminin hemen arkasında kiliseler mevcut. Kiliselerde de gidip kendi inancınıza göre ibadetlerinizi yapabilirsiniz. Balıkesir çağdaş bir şehir olduğu için böyle şeyleri yadırgamamaktadır. 





Öğrenci arkadaşlar için ise Balıkesir zorlu bir yerdir. Şehrin okullara olan uzaklığı konusunda sıkıntıları vardır. Bazı okullara iki minibüs ile gidilmektedir.

Şimdilik Balıkesir ile ilgili anlatacaklarımız bu kadar. Umarız verdiğimiz bilgiler yeterli olmuştur ve faydalı olmuştur. Okuduğunuz için teşekkür ederiz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları