Peaky Blinders Dizisini İzlemenizi Tavsiye Ediyoruz - Dizi Tavsiyesi

 Bu yazımızda sizlere aksiyon ve mafya konulu Amerikan dizisi Peaky Blinders'ın olumlu ve olumsuz yanlarından bahsedeceğiz. 





Dizi hayranlarına 6 sezonluk devasa bir aksiyon sundu ve ardından final kararı aldı. Son yılların en çok sevilen mafya konulu Peaky Blinders dizisinin bir çok enteresan yanları var. Gelin şimdi sizlere Peaky Blinders dizisi izlenir mi? bundan bahsedelim. 

13 Eylül 2013 tarihinden itibaren adını sıkça duyuran Peaky Blinders dizisi yayınlanmaya başladığı günden bu yana hayran kitlesini daha da büyüttü. Dizi final yapmasına rağmen bir çok ülkede yayınlanmaya devam ediyor. İngiltere'nin Birmingham şehrindeki Peaky Blinders çetesini anlatan dizi son yılların en başarılı suç dram türü yapımlarından biri olarak kabul ediliyor.  

Peaky Blinders Hakkında Bilinmeyen Derin Bilgiler! 

Peaky Blinders dizisindeki saç kesimleri tahmin ettiğinizden daha zor bulundu. Peaky Blinders'ın saç kesimi genellikle insanlarda bitlerden arınılmak için kullanılıyor. Peaky Blinders dizisini diğer dizilerden dikkat çekici yapması diziye öz ve ait olan ikonların olması. Bunlardan en önemlisi dizideki saç kesimleri. Dizideki aksesuarlar, saç kesimleri, kıyafetleri zamanla izleyiciler tarafından önemsendi ve binlerce dolara satılmaya başlandı. 

Dizide bahsi geçen bazı konular yönetmen Steve Knight'ın çocukluk anılarından oluşuyor. Dizi oyuncularından bazıları gerçekten akraba, Jack Rovan gerçek bir boksör. Cillian Murphy her sezon binden fazla sigara sigara içti. Her şeyden önce belirtmek isteriz ki sigara sağlığa zararlıdır fakat insan Peaky Blinders'ı izlerken "yak bir sigara" diyecek duruma geliyor. 

Dizinin müzikleri, çekim kalitesi ve replikleri gerçekten de dizi tarihinde unutulmazlar arasına girdi. 

Dizinin başrol oyuncusu Cillian Murphy yani nam-ı değer Thomas Shelby, her bölüm 150den fazla sigara içiyordu. Normal bir insan vücudu bunu asla kabul etmeyeceği için Cillian Murphy için Fransız üretim bitkisel sigaralardan verildi. Bu sigaralar Nikotin içermiyor. 

Peaky Blinders dizisini izlemeye karar verdiyseniz her şeyden önce söylememiz gerekir ki sıkılabilirsiniz. Diziyi hiç izlememiş birisi çekirdek çay ile diziyi anlamayabilir. İlk 2 sezon da olayları pekiştirmeniz gerekiyor ki 3. sezonda olayları böylece anlayabilirsiniz. 

Şu anda final yapan bir dizi olmasına rağmen tüm sosyal medyada sahnelerin hala paylaşıldığını görebiliyoruz. Thomas Shelby'nin dahi zekası ve yükselmeyi kafaya koyması ile kendi çıkarlarıyla ilerleyen Thomas, hem zekası hem de hareketleri ile kendine hayran bırakıyor.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları