Sokakta Yaşamak Zorunda Kalanlara Tavsiyeler

 Türkiye'de sokakta yaşayan 100 binden fazla insan var. Bu insanların yaşam koşulları ile ilgili haberler, yazılar veya videoların sayısı da oldukça az. Bu nedenle bu yazımızda bu konuya değineceğiz.



Bir gün siz de sokakta kalmaya mecbur kalabilirsiniz.

Eğer ki bir gün sokakta kalmaya mecbur kalırsanız ne yapmanız gerektiğini, sokakta kalanların tavsiyelerini de göz önünde bulundurarak bir tavsiye yazısı hazırladık.


Sokakta kalırsak karnımızı nasıl doyururuz? Su ihtiyacını nasıl karşılarız? Sokakta nasıl uyunur? Gibi birçok konuya bu yazıda değindik.


Sokakta kalmaya mecbur insanların veya kağıt toplayıcılarına insanların nasıl bir gözle baktığını hepimiz biliyoruz. Bir gün sokakta kalmaya mecbur kalırsanız eğer ilk alışmanız gereken şey insanların size karşı bakışları olacaktır.

Artık sokağın gerçek sahibi siz oluyorsunuz. Herkes gece yatağına girdiğinde siz dışarıda olacaksınız buna hazır olun!

Yaz ayındaysanız öncelikle pet şişe bulup sıvı ihtiyacınızı karşılamaya bakmalısınız. Sıvı kaybı yaşadığınızda tansiyonunuz düşecek baş ağrısı yaşamaya başlayacaksınız. Eğer ki bir sokakta kalacaksınız ilk önemli olan şey sıvı kaybı yaşamamak olacaktır. Şehir içlerinde olan çeşmeler, camiiler gibi yerlerden suyunuzu alabilir tazeleme yapabilirsiniz.

Siyasi partilerin ilçe merkezlerine girmek serbesttir, tuvalet ve çay ihtiyacınızı karşılamaları en büyük avantajıdır.

AVM tuvaletlerinde temel ihtiyaçlarınızı rahatlıkla giderebilirsiniz.

Deneme ürünleri, deneme yemeklerinden rahatça faydalanarak günü birlik kurtulma şansınız oluyor.

Belli bir standardı aşmadıktan sonra insanlar sizi hoş karşılayıp ikramda bulunacaklardır.

Bir kış gecesindeyseniz ısınmak en büyük temel amacınız olmalıdır.

Isı kaybı yaşarsanız bir süre sonra donma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Odun bulamazsanız marketlerin, bankaların kartonlarını onlardan rica ederek alabilirsiniz.

Tüm bunları yaptıktan sonra tabi ki iş bitmiyor nerede uyumalıyız? Hemen hemen herkesin aklına çocuk parkları gelir fakat gece saatlerinde yoğun bir araba sesi, fıskiye sesi gibi rahatsız eden seslerle karşılaşırsınız. Fakat başka bir çare olmadığı zaman bu bir çözüm olabilir. Eğer ki üzerinizde para varsa bir çadır kiralayabilirsiniz parklardan, okullardan uzak bir yere  kurduğunuz zaman rahat bir uyku çekebilirsiniz. Fakat hiç paranız yoksa belediyenin ücretsiz yaşam alanları bulunuyor. Çoğu belediyede mevcut oluyor fakat bundan da yararlanamazsanız camilerde bir şansınız olabilir.

Bugün dünyada ve ülkemizde yaşayan bir çok insanın mecbur kaldığı bu durumda neler yapabileceğini anlattık. Elbette ki daha fazlası var. Bunların hiçbirini yapmadan önce mutlaka insanlardan veya devletten yardım almaya çalışın. Çünkü sokak her zaman tehlikelidir.

Eğer ki sokakta yaşamaya mecbur kaldıysanız ve paranız yoksa nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini yine de sizlere anlatmaya çalıştık.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları