AMSTERDAM'DA ARKADAŞLARLA YAPILACAK BEŞ ŞEY

Hunharca tavsiyeler vermeye devam ediyoruz. Bu yazımızda sizlere Amsterdam'da yapabileceğiniz şeylerle ilgili tavsiyeler vereceğiz.
Amsterdam, Avrupa'daki gezginler arasında biraz kültür ya da hafta sonu için en sevilen şehir gezilerinden biridir. Haklı olarak daha fazla, çünkü Hollanda başkentinde ve çevresindeki birçok manzara ile kolayca birkaç gün geçirebilirsiniz. Ancak, Amsterdam'da ne yapacağını sorarsanız, hızlı bir şekilde iki cevap alırsınız: Red Light Bölgesi ve ünlü Kafeler. Ama Amsterdam elbette bu iki mekandan daha fazlası. Bazı yabancı arkadaşlarını Amsterdam'ı ziyaret etmeye davet ettiyseniz, bu beş yeri kaçırmamalısınız.

1. Anne Frank Evi


Herkes , kendisi ve ailesi Nazilerin elinden uzak durmak için Gizli Ek'te saklanmak zorunda kaldığında bir günlük tutan Yahudi kız Anne Frank'ın hikayesini biliyor . Aynı ev Prinsengracht 263-267'de yer almaktadır ve şimdi ziyaretçilere açıktır. Tur, mülkün tamamını keşfettiğiniz eşlenmiş bir rota üzerinden gerçekleşir. Anne Frank ve ailesinin uzun süre saklandığı gizli Gizli Ek'i keşfetmek için kitaplığın arkasına da girebilirsiniz.

2. Müzeler


Rijksmuseum ve Van Gogh müzesi ile Amsterdam'da kaçırmamanız gereken iki müze var . Van Gogh Müzesi, Hollanda'nın en tanınmış ressamının ve elinden mektuplarının kardeşine hitap eden geniş bir koleksiyonuna sahiptir. Rijksmuseum, Rembrandt, Vermeer ve Hals gibi 17. yüzyıl Hollanda ustaları tarafından Hollanda sanat eserleri koleksiyonu sunmaktadır. Burada sergilenen en ünlü eser şüphesiz Rembrandt'ın The Night Watch'ı.

3. Kanal Kemeri


Amsterdam'ı düşündüğünüzde, şehri bölen kanalları düşünürsünüz. Hollanda başkentinin kendine özgü bir yapısı vardır ve bu nedenle bazen Venedik ile karşılaştırılır. Çok sayıda kanaldan biri boyunca yürüyüş, şehri gerçekten deneyimlemenizi sağlar. Kanallarda tekne turu da yapabilirsiniz.

4. Heineken Deneyimi


Heineken bira dünyasında büyük bir isim. Bu nedenle dünyanın uzak köşelerinde çeşitli ülkelere ihraç edilmektedir. Yabancı arkadaşlarınız kaynağa çok yakın olduğunda, yardım edemezsiniz, ancak Heineken Deneyimi'ne götürürsünüz. Bu, Hollanda'nın en tanınmış birasına adanmış bir müzedir. Müze eski Heineken bira fabrikasında yer almaktadır, ancak yer, şehrin ortasında zor bir yer bahsetmiyorum, artık bira yüksek talep için uygun değildi. Bugün bina, biranın demlenmesi, tarihi ve elbette bir bira tadımı hakkında bilgi edinebileceğiniz bir müze olarak hizmet veriyor. Rehberli bir tur için Heineken Experience biletlerine ihtiyacınız varsatın almak. Akıllı telefonunuzdaki bir uygulama yardımıyla kendi rehberli tur yapın.


5. Keukenhof


Keukenhof, Amsterdam'ın dışında olmasına rağmen, Keukenhof 2018'i ziyaret etme fırsatını almaya karşı koyamazsınız . Keukenhof bu yıl 22 Mart'ta açılıyor ve 13 Mayıs'a kadar ziyarete açık. Bu dönemde milyonlarca ziyaretçinin 320000 metrekarelik çiçekleri ziyaret etmesi bekleniyor. Lale tarlaları Hollanda'nın sembolüdür ve Keukenhof en güzel lale bahçelerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu çiçek bahçelerini ziyaret etmek için biletlerinizi önceden ayırtmak en iyisidir. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları