Ankara'da Gezmenizi Tavsiye Edeceğimiz Yerler

Tavsiye Delisi sitesi olarak tavsiyeler vermeye devam ediyoruz. Sıradaki tavsiyemiz Ankara'daki gezilecek yerler ile ilgili.

Türkiye'nin başkenti ve idari merkezi olan Ankara, Türk halkının bağımsızlığı ve modernliği simgelemektedir. Ankara, farklı mahalleleriyle modern ve tarihi unsurların karışımına sahiptir. Bu nedenle Ankara'ya gitmek Türk kültürlerini ve mimarilerini deneyimlemek için eşsiz bir fırsat. Ankara'da neler yapabileceğinizi ve göreceğinizi aşağıda görebilirsiniz!

Ankara Kalesi


 
Müzelerde ve camilerde zaman geçirmek Ankara'nın tarihinin ve kültürlerinin bir kısmını görmenize izin veriyor. Ankara Kalesi'ne gitmek 360 derece ile Ankara'yı görmenizi sağlar. Ulus ilçesinde bulunan Ankara kalesi aslen askeri savunma amaçlı inşa edilmiştir ve şu anda Ankara'nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Eski hikaye kitaplarınızdaki kalelerden farklı olarak, Ankara Kalesi büyük, yoğun yapılara sahip bir askeri kaledir: 4 büyük duvardan oluşur, şehrin ortasında dairesel alana bakış açısı sağlar ve üstte 42 beşgen kulesi vardır. Her ne kadar kaleye çıkmak kolay bir iş olmasa da, tepede sizi bekleyen muhteşem bir manzara var. Her türlü bibloyu satan düzinelerce küçük tezgahın olduğu kalabalık çarşılara da yakın.

Adres: Kale Mh., 06240 Altındağ / Ankara, Türkiye

Anıtkabir




Anıtkabir, her yıl sadece turistleri değil, tarihçileri ve mimarları da cezbeden güzel tasarlanmış bir müzedir. Atatürk Müzesi ve Kurtuluş Savaşı'nın bulunduğu Anıtkabir'de geniş bir resim ve sergi koleksiyonu var. Dört bölüme ayrılmıştır, bir kısmı Aslan Yolu, geçit töreninde Türk askerlerini izleyebileceğiniz uzun bir geçit. Diğer bir kısmı da, bitki yaşamıyla dolu büyük bir yeşil alan olan Barış Parkı. Tamamen çiçeklerden yapılmış bir Türk bayrağı bile var! Diğer bölümler arasında tören plazası ve ilk cumhurbaşkanı Atatürk'ün mezarının bulunduğu Şeref Salonu bulunmaktadır. Hatırlanması gereken çok şey ve görülecek çok şey var, bu nedenle rehberler (ziyaretçi merkezinde birçok dilde mevcuttur) iyi bir fikir.

Adres: Anıt Caddesi Tandoğan / Ankara, Türkiye

Atakule Kulesi



1989 yılında açılan Atakule, 410 feet yüksekliğinde bir iletişim ve gözlem kulesidir. Çankaya'da bulunan bu tarihi simge, turistlerin tüm şehri görmesini sağlayan açık bir terasa sahiptir. Manzaralı yemek yemek istiyorsanız, saatte 360 ​​derece dönen restoranlarını ziyaret edin, koltuğunuzdan ayrılmak zorunda kalmadan şehrin panoramik manzarasını yaşayın.

Adres: Çankaya, Atakule, 06690 Çankaya / Ankara, Türkiye

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi




Ankara Kalesi'nin yanında yer alan Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, ulaşım, sanayi ve iletişim ile ilgili çok çeşitli sergileri bir araya toplayan bir müzedir. Bunların çoğu Koç ailesi tarafından cömertçe bağışlanmıştır. Çocuk oyuncakları ve eski teknoloji dahil olmak üzere merak edilen koleksiyonlar ile tam boy gemiler ve uçaklar dahil ulaşım koleksiyonları bulacaksınız! Ücretsiz tren yolculuğu da dahil olmak üzere birçok interaktif sergi ve etkinliğe sahip olan bu müze, çocuklar için mükemmeldir.


Gençlik Parkı



Trenle Ankara'ya giderseniz, istasyondan çıkarken göreceğiniz ilk şeylerden biri Gençlik Parkı'ndaki dönme dolap! Gençlik Parkı fark yaratan bir kamu parkı: 69 dönüm yeşillik ve su özelliklerinin yanı sıra bir yüzme havuzu, bir eğlence parkı, bir açık hava tiyatrosu ve iki minyatür tren barındırıyor! Ayrıca parkta her çeşit mal satan 40'tan fazla yer var (otantik Türk dondurmasını ve taze mısır koçanı deneyin) ve her akşam ana havuz muhteşem bir ışık şovuna ev sahipliği yapıyor. Gençlik Parkı'nda tüm gün ve gece eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz!

Ankara Festivalleri

Ankara'ya bir seyahat planlıyorsanız, seyahatinizi aşağıdaki fantastik festivallerden birine denk gelecek şekilde planlamayı deneyin:

Ankara Uluslararası Film Festivali : Nisan-Mayıs

1988'de başlayan bu film festivali, her yıl daha da büyüyor. Ay boyunca günde yaklaşık bir düzine etkinlikle, film meraklıları kesinlikle ilgilerini çekecek benzersiz bir şey bulacaklar.

Ankara Müzik Festivali: Nisan

Müzik Festivali, uluslararası müzik kurumlarının ve yerel kültür kuruluşlarının ortak çabalarıyla dünya standartlarında Avrupa müziği sunar ve Türk müzisyenleri ve müziği teşvik eder.

Ankara Uluslararası Karikatür Festivali : Nisan

Her Nisan ayında düzenlenen çocuklar için daha geniş bir kutlamanın bir parçası olan Karikatür Festivali, esas olarak Türkiye'nin dört bir yanından profesyonel karikatüristlerin gizli bir şahsiyet tarafından değerlendirilmek üzere çalışmalarını sundukları ve kazananın çalışmalarını sergileyeceği dev bir karikatür yarışmasından oluşuyor. Şehrin etrafında. Yetişkinler tarafından girilen, ancak çocuklar için bir festivalin parçası olan tek kural, çocukların gönderilen her karikatürü anlayabilmeleri ve tadını çıkarabilmeleridir.

Flying Boom Uluslararası Kadın Filmleri Festivali: Mayıs

Bu, kadınların film yapımına katkılarını kutlamak için yıllık bir etkinliktir. Ayın iki büyük ödülü Bilge Olgaç Onur Ödülü ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü'dür ve her yıl girişler seçilen bir temaya dayanmaktadır.

Ankara Uluslararası Dans Festivali : Aralık

Uluslararası ünlü dansçıların ve sanatçıların çok çeşitli konserlere, gösterilere, atölyelere katıldığı ve her gün farklı kıyafet kodlarına sahip olduğu 4 günlük bir festivaldir. Hem sahne sanatları hem de moda endüstrilerinin bir kutlamasıdır.

Yorumlar

  1. ben Askerliğimi Çankırı Yapraklı Askerlik Şubesinde Askerliğimi yaptım ve çok güzel bir yerdi ve Askerliğim çok harika geçti Çankırı Yapraklı ilçesi festival günleri çok muhteşem oluyor 14 ay orda Askerliğimi yaptım ve orda tanıdığım Asker arkadaşlarımla çok güzel vakit geçiriyorduk ve hala o günleri çok özlüyorum ve keşke beni bir daha oraya çağırsalar yemin ediyorum gözlerimi kırpmadan giderim ben Askerlik yaptığım yeri ve bu üstünde yaşadığımız vatanı çok seviyorum şimdi beni askere çağırsalar bir dakika bile düşünmeden giderim Askerliğim bana öyle güzel anılar kattı ki öyle böyle değil Askerlik benim için dönüm noktası oldu Çankırı Yapraklı'nın insanları samimi ve O kadar sevecenler ki hepimizi öz evlatları yerine koyuyorlardı ve ben hala onları unutamadım ve hala çok özlüyorum yemin ediyorum imkanlarım olsa şimdi giderim herkes gözümde tütüyor ve çok özledim Çankırı Mesire yerleri ve Doğal güzellikleriyle tanınmış bir il olmuştur hele oradaki o güzel göletlerine insan bakmaya doyamıyor Çankırı'ya gidip' te Alpsarı göletine gitmemek olmaz tabi ki ve o güzel yağlı güreşlerini görmemek olmaz oralara gidip ve gezmek lazım ben gittim gördüm ve çok gezdim ve çok eğlendim Allah böyle güzel yerlere gitmeyi herkese nasip etsin inşallah herkesin oraya gitmelerini şiddetle tavsiye ediyorum gidin ve bana hak vereceğinizi o zaman anlarsınız Saygılarımla Selamlıyorum Allah'a Emanet Olun ve Kendinize İyi Bakın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları