Fenomenler Nasıl Para Kazanır? Para Kazanma Tavsiyeleri

 YouTuberlar ve Nasıl Para Kazanır?




Başarmak Ve Para Kazanma İçin Tavsiyeler 


Etkileyici kelimesi bu günlerde çokça atılıyor. Pek çok insan kendilerini gerçekten olmayan etkileyiciler olarak adlandırır. Bunu açıklığa kavuşturmak için, influencer, kendisini bir alanda uzman olarak markalamak için sosyal medyayı veya diğer pazarlama kanallarını kullanan kişidir. Daha sonra, belirli ürün veya hizmetlere ilgi uyandırmak için uzmanlıkları ile birlikte aşağıdakileri kullanırlar.

Diğer bir deyişle, belirli bir pazar üzerinde egemen oldukları için, bu pazar üzerinden para kazanabilirler. Nasıl para kazanıyorlar? Sosyal medyayı kullanarak geçimini sağlayan etkileyiciler hakkında bir çok insanın merak ettiği soru budur.

Etkileyici olmayı düşünüyorsanız, bunlar para kazanma yollarından bazılarıdır ve siz de bir takipçi oluşturursanız yapabilirsiniz.

1 - Sponsorluklar

Bir kişinin sosyal medyada büyük bir takipçisi olduğunda, izleyicilerindeki o insanlar o kişiye gerçekten güveniyor. Bu nedenle markalar, ürünlerini tanıtmak için onlarla işbirliği yapmaya isteklidir. Bu günlerde, insanların bir ünlü tarafından onaylanan bir etkileyicinin önerdiği bir ürün veya hizmeti satın alma olasılığı daha yüksektir. 

Bunu yapmanın bir yolu , etkileyicileri kendi nişleri veya kategorileri dahilinde çalışmak isteyen markalarla buluşturan Uygun Fiyatlı Etkileyici Pazaryeri'ne kaydolmaktır .

Etkileyici, güzellik kategorisinde çok fazla içerik oluşturuyorsa, güzellik ürünleri olan markalar, onları tanıtmak için onlara bir ücret ödeyecek. 

2 - Reklam

Youtube kullanan Influencer'lar platformdaki reklamlardan para kazanma imkanına sahiptir. İşleyiş şekli, reklamverenlerin ürün veya hizmetlerinin kategorisine göre reklam yerleştirme teklifleridir. 

Youtube'a bin görüntüleme başına kazanan teklife göre ödeme yapıyorlar. Ve bu paranın bir kısmı yayıncıya, yani içerik oluşturucuya gider. Ne kadar olduğu kategoriye büyük ölçüde bağlıdır. 

Örneğin, influencer belirli bir konu olmadan günlük yaşamları hakkında vlog çekiyorsa, bu çok düşük bir miktar ödüyor. Genellikle bin görüntüleme başına 1 liradan az. Ev tadilatı gibi bir kategorideki başka biri, bin görüntüleme başına 10 liraya yaklaşacak.

Gördüğünüz gibi, büyük bir takipçiyle bu oldukça büyük bir para olabilir. 

3 - Bağlı kuruluş pazarlaması

Etkileyici, yalnızca sponsorlukları veya reklamları kullanmak yerine, ait oldukları bir programdaki bir ürünü tanıtabilir. Amazon, yayıncıya özel bir izleme kodu verdikleri bu türden en büyük programdır. Daha sonra, birisi koduyla bağlantıya tıklarsa ve bir satın alma işlemi gerçekleştirirse, yayıncı satıştan bir komisyon alır.
Bu, gerçekten pasif bir gelir olduğu için genel olarak çevrimiçi para kazanmanın en iyi yollarından biridir . Herhangi bir envantere sahip olmanız gerekmez ve ilgilenmeniz gereken nakliye veya müşteri hizmetleri yoktur. Ayrıca, Amazon'un yanı sıra katılabileceğiniz yüzlerce farklı ağ var, bu nedenle belirli bir ürün türü kullanmayı gerektiren bir nişiniz varsa, o zaman para harika olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları