İş Yerinde Hastalıkların Yayılmasını Durdurmak İçin Tavsiyeler

 

İş Yerinde Hastalıkların Yayılmasını Durdurmanın 5 Basit Yolu



Grip sezonu neredeyse yeniden başlıyor, bu da hasta çalışanlar ve verimlilik kaybı anlamına geliyor. Çalışanların hastalıklarını tamamen önlemek imkansız olsa da, bir hastalığın çalışanlarınıza orman yangını gibi yayılmasını önlemek için atabileceğiniz adımlar vardır. Bu beş basit adım, bir kişinin gribinin şirket çapında bir sorun haline gelmemesini sağlamaya yardımcı olacaktır.

1. Hastaları İşten Uzak Tutun

Hasta çalışanlar, işte değillerse mikroplarını yaymazlar. Hasta çalışanları evde kalmaya teşvik eden politikalar ve uygulamalar oluşturun. İşlerini kaybetmekten veya disiplin cezasıyla karşı karşıya kalmaktan korkan işçilerin, hasta işe gelme ve iş arkadaşlarına bulaştırma olasılığı daha yüksektir. İşe dönmek için bir doktor raporu almak için bir muayenehane ziyareti karşılayamayanların da hastalandıklarında çalışma olasılıkları daha yüksektir.

2. Grip Çözümleri Sunun

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, kendinizi hastalanmaktan korumanın en iyi yolu grip aşısıdır. Teşvik sunarak veya kurum içinde bir grip aşısı kliniğine ev sahipliği yaparak çalışanlarınızı grip aşısı olmaya teşvik edin. Ne kadar çok çalışan aşılanırsa, o kadar az çalışan hastalanır.

3. Yüzeyleri Dezenfekte Edin

Binanızın temizlik ekibiyle çalışma istasyonlarının sterilize edilmesi ve temizlenmesi hakkında konuşun. Sayaçlar, masalar, klavyeler, telefonlar ve kapı kolları gibi ortak yüzeylerin hepsinin mikropları öldürmek için silerek temizlemek yerine sterilize edilmesi gerekir. Hijyenik temizlik bezleri ucuzdur, kullanımı kolaydır ve kir ve tozun yanı sıra bulaşmaları gidermede etkilidir. İşyerini sürekli temiz tutmak için bir temizlik şirketi ile de çalışabilirsiniz.


4. El Dezenfektanı Sağlayın

İş yerindeki istasyonlarda çalışanlarınıza el dezenfektanı sağlayın. En az etkili oldukları için alkol bazlı dezenfektanlardan kaçının. Diğer dezenfektanlar daha fazla mikrop öldürür ve kullanımdan sonra daha uzun süreli koruma sağlar. Çalışanlar, sık sık uygun yerlerde bulunan el dezenfektanlarını kullanacaklar. Kaliteli el sabununa ek olarak banyolara el dezenfektanları ekleyin.

5. Derin Bir Temizlik Planlayın

Bazı temizlik firmaları müşterilerine özel derin temizlik hizmetleri sunmaktadır. Yılda iki kez kapsamlı bir temizlik planlayarak bu tekliften yararlanın. Derin bir temizlik sırasında, işçiler mobilyaları, boş dolapları hareket ettirir ve ışık düğmeleri gibi sıkça gözden kaçan yüzeyleri dezenfekte eder. Halılar ayrıca buharla temizlenebilir. Bu derinlemesine temizlik, normal temizlik hizmetlerinin bir parçası olarak ele alınmayan yerlerde kir ve mikropların birikmesini önler. İş akışınızdaki kesintileri en aza indirmek için, bu tür bir temizliği Bayram tatili gibi yılın bir zamanında planlayabilirsiniz.

Soğuk algınlığı ve virüslerin önlenmesi zor olabilir, ancak bunların işletmenizde dolaşmasını engelleyebilirsiniz. Bu adımlar, çalışanlarınızı soğuk ve grip mevsiminde daha sağlıklı tutacak, hem kaybedilen zamanı en aza indirecek hem de çalışanlarınıza onların sağlık ve esenliğine önem verdiğinizi gösterecektir. İşyerindeki mikropların yayılmasını durdurmak, siz ve insan kaynaklarınız için bir kazan-kazançtır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları