Paris'te Ziyaret Etmenizi Tavsiye Edeceğimiz Yerler

10 yer seçmek zorunda kalsaydık, Paris'te ziyaret etmenizi tavsiye edeceğimiz yerler hangileri olurdu? Ayrıntılar yazımızda.

Eyfel Kulesi


Paris'in sembolik Eyfel Kulesi olmasaydı ne olurdu? Fransız Devrimi'nin yüzüncü yılı anısına Gustave Eiffel tarafından inşa edilen otel , 1889'da Paris'teki Exposition Universelle'de sunulmaktadır. 324 metre yüksekliğinde , yılda yaklaşık 7 milyon ziyaretçi ile dünyanın en çok ziyaret edilen anıtlarından biridir.


Birinci katta  , adından da anlaşılacağı gibi yerden 58 metre yükseklikte iki katın  üzerine uzanan Eyfel Kulesi bulunmaktadır. İkinci katta, manzara 115 metrede en iyisidir, çünkü aşağıdaki yerde dalış manzarasına sahipsiniz. Sonunda 275 metrede 3. katta, Gustave Eiffel ofisinin ne olduğunu görebilirsiniz. Daha maceracı olanlar için merdivenleri kullanmak ve basamaklara tırmanmak mümkündür.


Eyfel Kulesi, Paris'in muhteşem manzarasının tadını çıkarmak için bir zorunluluktur.


Notre Dame Katedrali




Paris'in en kalıcı sembollerinden biri:  Notre Dame olarak da bilinen Notre-Dame de Paris , Ile de la Cité'nin doğu yarısında bir Roma Katolik katedrali bulunmaktadır . Fransa ve Avrupa'daki Fransız Gotik mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilir. 1163'te başlayan ve 1345'te tamamlanan bu katedral, çatısını süsleyen birçok heykel ve gargoylesiyle çevrili portallarıyla enfes bir manzara.

Katedralin etrafında yürümenizi, sonra içeri girmenizi ve 387 basamaklı kulelerin tepesine tırmanmanızı öneririz. Kulelerin tepesine tırmanmak yorucu olabilir, ancak bölgenin panoramik bir görüntüsünü görebilecek ve ünlü gargoylesleri yakından göreceksiniz.

Louvre Müzesi



Louvre, dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesidir . Paris'in kalbinde yer alan bu tarihi bina, sergiler için 60.600'ü kapsayan 210.000 metrekarelik bir alana sahip eski bir kraliyet sarayıdır. Müze, orijinal olarak 12. yüzyılın sonlarında Philip II'nin altında inşa edilmiş bir kale olan Louvre'da yer almaktadır. Kalenin kalıntıları müzenin bodrumunda görülebilir.

Koleksiyon sekiz bölüme ayrılmıştır:

  • Mısır eski eserleri
  • Oryantal eserler
  • Yunanca, Etrüsk ve Roma
  • İslam Sanatı
  • Ortaçağ Heykelleri, Rönesans ve Modern Zamanlar
  • Sanatın nesneleri
  • Tablolar
  • Grafik Sanatları



Zafer Arkı




Antik Roma mimarisinin büyüsü altında Napolyon, Jean Chalgrin'in emperyal ordularını ihtişamına adanmış bir zafer kemeri tasarımı yapmakla görevlendirdi. 19. yüzyılda inşa edilmiş olan bu yapı, türünün dünyadaki en büyük örneğidir. Etkileyici heykeller sütunlarını süslüyor. Buna ek olarak, 558 generalin isimleri ve büyük zaferler yapının tepesine kazınmış. Arc de Triomphe'nin altında Fransa'nın Meçhul Asker Mezarı var.

Kapının üzerindeki panoramik teras, Paris'in güzel manzarasını sunmaktadır. 50 metre yüksekliğinde, 45 metre genişliğinde ve 22 metre derinliğindeki Arc de Triomphe, "dünyanın en güzel caddesi" olarak adlandırılan Champs Elysees'e götüren Place de l'Etoile'de yer almaktadır . Place de la Concorde ve Arc de Triomphe arasında 1,9 km uzaklıktadır. Birçok lüks butik (Louis Vuitton, Cartier, Guerlain, Montblanc…) eğlence mekanları ( Lido , sinemalar), ünlü kafe ve restoranlar (Fouquet's) bulunmaktadır.

Seine'de Yolculuk





Özellikle geceleri Seine'de bir gezinin tadını çıkararak "Işık Şehri" ni ziyaret etmenin en iyi yolunu bulun . Güneş battığında, anıtlar yavaşça göz kamaştırır. Paris'in güzelliğinin tadını çıkarabilmeniz için panoramik bir manzaraya sahip olursunuz: Eyfel Kulesi, Notre Dame, Pont Alexandre III ve daha fazlası.

Seine'de  teknede akşam yemeği gezisinin tadını çıkarabilirsiniz. Yaklaşık iki saat boyunca keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Montmartre



Montmartre , Paris'in kuzeyinde 130 metre yüksekliğinde semtte bulunan bir tepedir. En üstte, Kutsal Kalbin beyaz kubbeli Bazilikası ile bilinir. 1919'da tamamlandı ve 1870 Fransız-Prusya savaşının Fransız kurbanlarını onurlandırdı.

Bölgede iseniz , Bazilika'ya birkaç blok uzaklıktaki Tertre Meydanı'nı ziyaret edin . Turistleri boyamak veya eserlerini sergilemek için şövale kurmuş birçok sanatçı var. Place du Tertre, Montmartre'ın 20. yüzyılın başlarında modern sanatın merkezi olduğu zamanın bir hatırlatıcısıdır; Amedeo Modigliani, Claude Monet, Pablo Picasso ve Vincent van Gogh gibi birçok sanatçı orada çalıştı. İspanyol ressamın heykel ve çizimlerine adanmış bir müze olan Espace Salvador Dalí, Tertre Meydanı'na birkaç adım uzaklıktadır.

Ünlü kabare Moulin Rouge Montmartre'de yer almaktadır.


Versailles Sarayı




Château de Versailles, Fransa'nın en ünlü kalesidir. 17. yüzyılda Fransa'nın askeri gücünün sembolü olarak ve Avrupa'da Fransız üstünlüğünün bir göstergesi olarak inşa edilen Versay, 1682'den 1789'a kadar Fransa Krallığında siyasi gücün merkezi oldu. İstisnai konaklama, lüks dekorasyon, mobilya ve Rönesans sanatının yaldızlı eserleri ile büyülenecek herhangi bir ziyaretçi için kesinlikle bir zorunluluktur.

Versay'ı ziyaret edin: Devlet Daireleri ve Kraliyet Odası'nın ünlü Aynalar Salonu'ndan başlayabilirsiniz. Ünlü "Fransız" bahçelerinde dolaşmayı unutmayın.


Latin Mahallesi - Lüksemburg Parkı




Paris Latin Quarter  Sorbonne etrafında, Seine sol kıyısında yer alır. Öğrenci hayatı, canlı atmosferi ve bistrolarıyla tanınan Latin Mahallesi, Ecole Normale Superieure, Ecole des Mines de Paris veya Ecole Polytechnique gibi birçok yüksek öğrenim kurumuna ev sahipliği yapmaktadır. Bölge, Latince Orta Çağ'da uluslararası öğrenme dili olduğundan, adını bir zamanlar Üniversite içinde ve çevresinde yaygın olan Latin dilinden alıyor.
Lüksemburg parkı, Marie de Medicis'in Lüksemburg Sarayı'na eşlik etmesi isteği üzerine 1612'de oluşturulan halka açık özel bir bahçedir. Parisliler sevgiyle buna "Luco" diyorlar. Bahçe, Senato'nun oturduğu Palais du Luxembourg ile çevrilidir. André Le Nôtre tarafından yeniden tasarlanan, dolaşmak çok keyifli; Ayrıca bir meyve bahçesi, birkaç çeşit elma, bir arı kovanı ve orkide koleksiyonuna sahip bir sera bulacaksınız. 106 heykel, Özgürlük Anıtı'nın bronz bir indirimi ve 3 güzel çeşme vardır.


Moulin Rouge




Moulin Rouge, ünlü Fransız Cancan'ın manevi doğum yeri olarak bilinen bir kabare . Pigalle'nin kalbindeki Montmartre tepesinin eteğinde bulunan tesis, 1889 yılında Joseph Oller ve Charles Zidler tarafından yaptırılmıştır. Başlangıçta bir kur dansı olarak tanıtılan cancan, şimdi dünyanın birçok ülkesinde bulunan kabare doğumunu mümkün kıldı. Bugün, Moulin Rouge, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler için eğlence sunan bir turistik cazibe merkezidir.

Tarzı ve adı, örneğin dünyadaki diğer gece kulüpleri Las Vegas'tan taklit edildi ve ödünç alındı.
Buna ek olarak, baz filmler, Nicole Kidman ve Ewan McGregor'un oynadığı Baz Luhrmann'ın 2001'deki filmi gibi kabare ününe yardımcı oldu.

Önceden Moulin Rouge biletlerini rezerve edin , son derece hızlı bir şekilde satıyor.

Disneyland Paris





Mickey hayranları, Paris'in merkezine 32 km uzaklıktaki Disneyland Paris'i, banliyö RER A'ya bağlantı ile ziyaret edebilirler.

Disneyland Paris'in iki tema parkı vardır: Disneyland (Sleeping Beauty'nin kalesiyle) ve Walt Disney Stüdyoları. En ilgi çekici yerler Space Mountain, It's a Small World ve Big Thunder Mountain.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları