UCUZ DÜNYA GEZİSİ İÇİN TAVSİYELER



Gezginler için en büyük sorunlardan biri genellikle bütçedir. Bir dünya gezisi çok paraya mal oluyor gibi görünse de, Seyahat gerçekten pahalı olmak zorunda değildir. İstediğiniz kadar ucuz veya pahalı yapabilirsiniz. Hem daha pahalı hem de daha ucuz ülkelere gezi yapanlar bilir ki biraz dikkatli olursanız, günde 30 € ' dan daha az kalabilirsiniz. Bu yazıdaki tüm ipuçlarını okuyun, bu da seyahat etmek için çok fazla ödeme yapmanıza ve dünya çapında ucuz bir yolculuk yapmanıza izin verecektir!


1. Varış yerini biletlere bağlı hale getirin

Kafanızda belirli bir hedef ve tarih varsa, bir uçak bileti genellikle çok daha pahalı hale gelir. Skyscanner ile arama yaparak ve hedefinizi "her yerde" belirterek çok daha ucuz biletler bulacaksınız. Google Flights, tüm kıtayı hedef olarak gösterebileceğiniz bir seçenekle de çalışır. Ayrıca, hangi gün daha ucuz olduğu ile ilgili bir bakış elde edeceksiniz.  Bunu çok hızlı bir şekilde sipariş etmelisin. Daha uzun Seyahat ederseniz, ilk varış yeri o kadar önemli değildir ve bir bilete 200 Dolar tasarruf edebilirsiniz.


2. Kıta uçuşları yapın

Kıta uçuşları başka bir kıtaya uçmaktan daha ucuzdur. Bunun her türlü karmaşık nedeni vardır, ancak bu her zaman doğrudur. Bir ülke içindeki uçuşlar genellikle daha ucuzdur. Geniş bir ülkede uzun mesafeler seyahat etmek istiyorsanız, bazen otobüs veya trenden daha iyi uçabilirsiniz. Ucuz havayolları genellikle Avrupalılar tarafından çok iyi bilinmemektedir. Bu nedenle, hostelinize veya otelinize hangi şirketlerle en iyi şekilde uçabileceğinizi kontrol edin. Daha önce hiç duymadığınız bahşişlerle geliyorlar.


3. Dünya seyahatiniz sırasında tesis bünyesinde daha fazla ulaşım düzenleyin

Tabii ki, önceden bir transfer veya tren bileti rezervasyonu yapmak rahatlatıcı bir duygudur. Yine de üç katını Ödeyeceksin. Havaalanında her zaman bir taksi bulabilirsiniz ve otobüs ve tren Biletleri tesis bünyesinde birçok kez daha ucuzdur. Biraz daha zaman alır, ama aynı zamanda bu şekilde yerlilerle temasa geçersiniz. Dahası, ödediğiniz para, arkasındaki büyük bir organizasyona değil, bu insanlara gider.


4. Dünya turu turlarınızı kendiniz düzenleyin

Bir ülke ne kadar ucuz olursa olsun, turlar için her zaman çok fazla ödeme yaparsınız. Küçük bir tur ve geri dönüş ile bu yanardağa organize bir otobüs yolculuğu yakında 50 avroya mal olacak. Nakliyeyi kendiniz düzenlerseniz ve bilet gişesinden bir tur için sorarsanız, muhtemelen on ödeme yapmazsınız. Ayrıca, birçok yürüyüş, bir turist olarak çok iyi yürüyebilir, ancak sitedeki birçok ajans genellikle bir rehberin gerçekten gerekli olduğunu bildirmektedir. Tabii ki, Güney Amerika'da bu rotalar iyi işaretlenmiştir.

5. Ucuz ülkeleri seçin

Bazı ülkeler, doğası gereği, diğerlerinden daha pahalıdır. Örneğin, Panama oldukça pahalı bir ülkedir ve Kolombiya (komşu ülke) neredeyse üç kat daha ucuzdur. Tabii ki, Panama'yı elemek zorunda değilsin, ama burada biraz daha kısa kalabilirsin. Şimdi artık bütçe ve böylece dünyanın seyahatinizin tadını çıkarabilirsiniz!


6. Her gece lüks yemek olmak zorunda değil.

Akşam yemeği bir tatilin parçası olsa da, gerçekten her gece olmak zorunda değildir. Özellikle daha uzun seyahat ediyorsanız, aralarında birkaç kez kendiniz pişirmek çok güzel. Örneğin, mutfaklı bir otel veya ortak yemek pişirme olanaklarına sahip bir hostel rezervasyonu yapın.


7. Kahvaltınızı dikkatlice seçin

Ayrıca kahvaltıda sandviç almak için yerel bir fırın veya süpermarkete yürüyebilirsiniz. Buna ek olarak, kahvaltı ile bir geceleme için seçim yapmak önemlidir. Genellikle bunun için çok fazla ödeme yapmazsınız, ancak her sabah alışveriş yapmaktan veya kahvaltı için harcama yapmaktan tasarruf edersiniz. Özellikle daha uzun süre seyahat ediyorsanız, sonunda bu küçük parçalar çok önemlidir. İyi bir kahvaltı yaparsanız ve geceleri yoğun bir şekilde yerseniz, öğle yemeği için güzel bir atıştırmalıktan daha fazlasına ihtiyacınız yoktur. Bu, her öğleden sonra öğle yemeğinden çok daha ucuz olabilir.


8. Ucuz Fiyattan ziyaret edilecek kıtaları belirleyin

Bir kıtadan diğerine, bir dünya yolculuğunun size ne kadara mal olacağı çok farklı. Okyanusya bu kadar pahalı. Kuzey Amerika ve Afrika biraz daha az, yani ayda yaklaşık 1600 euro. Güney Amerika ve Orta Amerika ayda yaklaşık 1300 Euro'dur ve Asya gerçekten en ucuzudur. Burada ayda 800 € ' dan kolayca yaşayabilirsiniz.


9. Bir öğrenci veya kıdemli kart getirin

Her ne kadar herhangi bir yerde açıklanmasa da, özel bir gruba ait olduğunuzu gösterirseniz aniden çok şey olabilir. Öğrenci indirimleri olduğunu, her zaman bir indirim aldığınızı söylediğinizde insanlar yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları