Yazı Yazarak Para Kazanma Tavsiyeleri

 Yazma İşi: Sözcüklerden Para Kazanmak




Para ve yazmak kelimeleri tek bir cümlede, birkaç on yıl önce hiçbir anlam ifade etmiyordu. O zamanlar, kazançlı bir meslek olarak yazmak inanılmaz görünüyordu. Ama artık değil. Aslında, işle uğraşanlar için yazı yazmanın gelir elde edebileceği zamandır.


Dijital pazarlama alanında, bu içeriğin kral olduğu birçok kez söylendi. Sonuçta, sosyal medya haber akışınızda, bloglarda ve web sitelerinde gördükleriniz farklı biçimlerde içeriktir. Fotoğraf ve görsel gibi görsel içerikler günümüzde tercih edilmekte ancak hiçbir şey baskın içerik formu olarak kelimeleri ve metni geçememektedir.


İnternet bir bilgi ve eğlence kaynağı olduğundan, çok ve çok fazla içerik gerektirir. Yazarların daha fazla kazanma fırsatlarının olduğu yer burasıdır!


Farklı yazı işleri türleri mevcuttur:


Web İçeriği Yazma

Blog Yazma Kopyalama

Tıbbi Yazı

Teknik yazı

Yazmaya Devam Et

İş Planı Yazımı

Düzenleme ve Son Okuma


Küçük bir içerik yazma şirketine sahip olmayı planlıyorsanız, belirli bir yazı işi türü seçmeniz en iyisidir. Örneğin, özgeçmiş yazmak çok özel bir yazma işidir ve hedeflenmiş bir pazarı vardır - özgeçmişleriyle ilgili yardıma ihtiyacı olan insanlar. Bu şekilde, siz ve yazar havuzunuz, belirli yazma iş emirleriyle ilgileneceğinizi bilerek kolayca yüksek kaliteli içerik sunmaya odaklanabilirsiniz.


Başlangıç ​​içeriği yazma işiniz için her şey yoluna girdiğinde, diğer yazma iş türlerini de barındıracak şekilde genişletebilirsiniz.


İş genişletme fikirlerine geçmeden önce, küçük yazı işinizin sorunsuz bir şekilde kurulmasını sağlamak için not almanız gereken önemli şeylerin bir özetini burada bulabilirsiniz.


1. Ciddiye Alın

Bununla, iş tarafını ciddi bir iş olarak ele alalım demek istiyoruz. Küçük bir şirketi yönetmek , özellikle de bu işe hazırlıksız giriyorsanız zor olabilir. Girişiminize bir iş planıyla başlarsanız çok yardımcı olur. Daha önce de belirtildiği gibi, yeni başlayanlar için belirli bir yazma işine odaklanın. Potansiyel müşterilerin nerede olduğunu öğrenin. Aşağıda, başlamanız gereken yazma işinin türünü belirlemenize yardımcı olabilecek birkaç soru listelenmiştir:


İş türümün sürekli bir talebi olacak mı?

Şirketimin hizmetleri için talep oluşturabilir miyim?

Rakiplerim kimler ve onlarla fiyatlar ve kalite açısından rekabet edebilir miyim?

2. Finansmanı Ayarlayın

Finansman , işinizin ilk aşamalarında da öncelikli bir konu olmalıdır . İçerik işinizin yakında kapanmayacağından emin olmak için iyi bir para yönetimi bilgisine sahip olmalısınız.


Bir hedef finansal hedef belirleyin ve bütçenizi belirleyin. Şirketinizin ne kadar para kazanması gerektiğini, yaptığı harcamaları ve yapmanız gereken yatırımları bilmeniz gerekir. Örneğin, şirketinizi pazarlamayı planlıyorsanız, ne kadar bütçe ayıracaksınız? Hangi pazarlama kanalı size önemli bir tanıtım ve uygun bir miktar için getiri sağlayacak?


İşletmeniz tarafından sunulan hizmetlerin fiyat ve oranlarını da anlamanız gerekir. Oranları belirlemek biraz zor olabilir. Projenin büyüklüğünü, tamamlanması için gereken insan gücü saatlerini ve son teslim tarihini göz önünde bulundurmanız gerekiyor.


3. Bir Web Sitesi Oluşturun

Şirketinizin olası müşteriler tarafından görülebilen bir yüzü ve adı olmalıdır. Şirketinizin ihtiyaçlarını karşılayan sektör dijital olduğundan, kendinizi tanıtmanın bir şirket web sitesinden daha iyi bir yolu olabilir. Web siteniz, hizmetlerinize göz atarak potansiyel müşterilerin gidecekleri yer olacaktır. Şirketinizin, hakkında yazılan konular ve yazılı içerik geliştirmede kullanılan farklı tarzlar açısından esnekliğini vurgulamak en iyisidir. Aslında bu, müşterilerinize güvenilirlik ve güven oluşturmanın bir yoludur çünkü küçük de olsa profesyonel bir yazı şirketiyle uğraştıklarını onlara bildiriyorsunuz. Bu nedenle, harika içeriğe sahip olduğundan ve gezinmesi kolay olduğundan emin olun.


Web sitesi, içerik yazımından gerçekten bir iş yapmak istiyorsanız yapmanız gereken bir yatırımdır. Ücretsiz barındırma web sitelerinin sınırlı erişimi ve özellikleri olduğundan ücretli bir alan adı almanız şiddetle tavsiye edilir.


4. Yetkili Yazarlar Havuzu Oluşturun

Elbette şirketiniz küçük bir yazar havuzuyla başlamaktan daha iyidir. Yazma işlerini tek başınıza yapamayacağınızı bilin ve kabul edin, özellikle daha fazla kazanmak istiyorsanız.


Ne kadar çok insan çalışır ve kaliteli çıktılar verirse, hedef kârınıza ulaşma şansınız o kadar yüksek olur.


Serbest yazarları sizin için çalışması için işe alabilirsiniz. Sadece iyi yazma becerilerine, anlama ve araştırma becerilerine sahip olduklarından emin olun. Hikaye anlatıcı iseler, bu büyük bir artı olurdu, böylece görevleriniz sadece bilgilendirici değil, aynı zamanda eğlenceli ve ilgi çekici de olur.


Peki, yukarıda bahsedilenlerden kaç tanesi kontrol listenizde var?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları