Üniversite Öğrencilerine Tavsiyeler

Üniversitede Başarılı Olmak İçin Neler Yapılmalı? Sizler için öğrenci tavsiyeleri hazırladık.



 Öğrencilerin bir derece almak için üniversiteye girmeleri oldukça doğaldır, ancak üniversite deneyimi aslında sadece derslere katılmaktan, kitap yığınları üzerinde günlerini kütüphanede geçirmekten, çok sayıda makale yazmaktan, internette araştırma yapmaktan ve ek örnekler bulmaya çalışmaktan çok daha fazlasıdır. bir araştırma makalesi veya otobiyografi makalesi için  ilgi çekici olan ne varsa.


İşte her öğrencinin yüksek öğrenim deneyiminden en iyi şekilde yararlanmak ve harika anılara sahip olmak için yapması gereken temel şeylerin kısa bir listesi.

1. Bir Stajı Tamamlayın veya Kampüste Bir İş Bulun

2. Çok Sınıf Odaklı Olmayın

3. Yurtdışında Eğitim

4. Bütçelemeyi Öğrenin

5. İkinci bir dilde ustalaşın

6. Yeterli Uyuyun

7. Profesörlerinizi tanıyın

8. Ana Dalınızdaki Öğrencilerle Arkadaş Olun

9. Kendinizi Bulun


1. Bir Stajı Tamamlayın veya Kampüste Bir İş Bulun

Birçok kolej, ücretsiz ve ücretli stajları içeren farklı istihdam seçenekleri sunar. Stajlar harika öğrenme deneyimleri sağlar ve gerçek bir çalışma ortamında olma hissi verir . Üniversite sırasında bir işe sahip olmak, yemek salonundaki diğer insanların pisliklerini temizlemek zorunda olsanız bile, sorumluluk duygusu geliştirmenize yardımcı olacaktır. Gelecekteki işinize daha hazırlıklı hissedeceksiniz. Ayrıca, tam zamanlı veya yarı zamanlı işiniz veya gönüllülüğünüz özgeçmişinizde harika görünecek çünkü işverenler zamanınızı boşa harcamadığınızı ve her fırsattan faydalandığınızı görmek istiyor.


2. Çok Sınıf Odaklı Olmayın

Üniversitenin sadece belirli notları almak için değil öğrenmek için olduğunu unutmayın. Tabii ki, çok seçici bir profesyonellere başvurmayı veya okul kompozisyonları veya yüksek lisans okulları yazmayı planlıyorsanız, en iyi notları almanız gerekir, ancak bunu yapmayı planlamıyorsanız, belirli şeyleri öğrenmeye odaklanmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. profesyonel kariyeriniz için önemlidir ve iş piyasasında başarılı olmanızı sağlayacaktır.

3. Yurtdışında Eğitim

Yurtdışında okumak, küreselleşen dünyamızda çok önemlidir çünkü farklı bir ülkede ders alırken konfor alanınızdan çıkmanıza ve yeni kültürler öğrenmenize yardımcı olacaktır. Bu, herhangi bir öğrencinin bir kişi olarak büyümesine ve birçok farklı kültürlerarası beceri geliştirmesine yardımcı olacak çok faydalı bir deneyim. Ders alma ve dünyayı dolaşma fırsatını kaçırmayın. Yurtdışında eğitim deneyimleri özgeçmişinize kesinlikle eklenecektir. İyi bir konuşma konunuz olacak ve yabancı bir dilde akıcılık kazanırsanız, kariyer yolunda size ekstra bonus puanlar verecektir.


4. Bütçelemeyi Öğrenin

Geliriniz ne olursa olsun, bütçeleme kolay değildir. Bazı banka veya kredi kartı şirketleri için bir hesap açmak için acele etmeyin. Bu mezunlar için çok tehlikelidir ve ciddi sonuçlara yol açabilir. Karar vermeden önce bir araştırma yapın ve ilgileneceğiniz şirketin güvenilir olduğundan emin olun. Paranızı çıplak ihtiyaçlara harcayın.


5. İkinci bir dilde ustalaşın

İki dilli bir kişi olmak, kariyer yolunda başarılı olmanıza yardımcı olacak büyük bir avantajdır. Yurtdışında eğitim programına katılırsanız, sınıfta öğrendiğiniz her şeyi uygulamak için yerel bir aileyle iletişim kurarak bir konaklama yeri bulmaya çalışın.


6. Yeterli Uyuyun

Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre, 20'li yaşlarındaki öğrencilerin her gece yaklaşık 9 saat uykuya ihtiyacı var. Bunu anlamazsanız, fiziksel ve zihinsel sağlığınız üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilecek istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Dersleriniz sırasında daha az dikkatli olacaksınız ve hafıza ve düşünme ile ilgili problemleriniz olabilir.


7. Profesörlerinizi tanıyın

Sınıfın arkasına oturmayın, bunun yerine öne oturun ve sorular sorun. Kariyer hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek araştırma projeleri, kurslar ve stajlar hakkında dersten sonra öğretmenlerinizle konuşun. Bu şekilde, daha kişiselleştirilmiş tavsiye mektupları alabilirsiniz.


8. Ana Dalınızdaki Öğrencilerle Arkadaş Olun

Sizinle aynı ilgi alanlarına sahip insanlarla arkadaş olacaksınız. Ayrıca, gelecekteki kariyerinizde size yardımcı olabilecek bağlantılar da kuracaksınız. Ayrıca, kurs projelerinde birbirinize yardımcı olabilir ve aynı kariyer hedeflerine sahip insanlardan birçok yararlı şey öğrenebilirsiniz.


9. Kendinizi Bulun

Üniversite aynı zamanda keşif ve tecrübe zamanıdır. Bu büyük bir dönüm noktası. Yeni şeyler öğreniyorsunuz ve yeni insanlarla tanışıyorsunuz ve belki de ilk kez sorumluluklarla kendi başınıza yaşıyorsunuz. Dört yıl içinde büyüyecek ve yetişkin olacaksın. En iyi anıları yaratmak için her şeyi yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları