Baş Yapıtlardan Oluşan Film Tavsiyeleri Listesi

 Tavsiye sitesi olarak sizlere hunharca tavsiyeler vermeye devam ediyoruz. Bu yazımızda baş yapıt diye adlandırılan sinema filmlerinden sizlere tavsiyeler sunacağız.


Sinema hayatımıza girdi gireli tarihin akışına yön verebilecek seviyelere ulaştı. Bu akış içerisinde nice filmler süre gelmiş, nice yapımlar ortaya çıkmış ve bununla birlikte nice yapımlar tarihin en önemli safhalarında başyapıtlar arasında yerini almıştır. Bu başyapıtların ne denli zorlu, meşakkatli, uğraş gerektiren işler olduğu ve hepimizin de hayatında bu başyapıtlardan kendimize ait değerler bulduğumuz hiç şüphesiz su götürmez bir gerçektir.  O yapıtların bize neler kattığı, neler yaşattığı, bizi nerelere doğru sürüklediği hayatımıza nasıl etki ettiği, bize neler aksettirdiği, o başyapıtların değerini ve önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Başyapıtların tarihin içerisinden hepimizin her birimizin ayrı ayrı bedenine, ruhuna işlemesi; bizi sarıp sarmalaması, âdeta hayatımızın üzerine kol kanat gerecek kadar bizleri içerisine hapsetmesi ve sanki bize o andaki duyguları birebir yaşatması tarihe nasıl tanıklık ettiğini bizlere gösteriyor. Hele hele o başyapıtların karakterlerinin bizi bizden alması, yaşamlarımızın aynadaki yansımalarının birer ürünü hâline dönüşmeleri galiba kaçınılmaz bir gerçekliğin en enteresan tarafı olarak karşımıza çıkıyor. Hatta öyle ki henüz hiç yaşamadığımız veya yaşayamadığımız duyguları bile içimize içimize, yüreğimize yüreğimize bir tokat misali vuruyor başyapıtlar.

Bir insanın dünyasına, düşüncesine, ruhuna bu kadar sert hücum edebilmesi ve yine en derinden belki de hiç beklenmedik bir anda kaderimizi belirleyebilecek ölçüde bizi kendimizden alıkoyması; o karakterin kimliğine kişiliğine büründürmesi sinema tarihindeki başyapıtların en can alıcı özelliklerinden birisi olsa gerek. Belki de bu özelliği bir başyapıtı tekrar tekrar her seferinde yeniden uçsuz bucaksız bir sonsuzluğun ve henüz hiç ayak basılmadık, el değmemiş tarifi imkânsız duyguların tam içerisinde bir yolculuğa hazırlıyor.


İşte sizler için birbirinden güzel film tavsiyelerimiz

Fight Club – Dövüş Kulübü



2001 A Space Odyssey – 2001 Uzay Macerası


A Clockwork Orange – Otomatik Portakal


Pulp Fiction – Ucuz Roman


Schindler’s List - Schindler’in Listesi


The Shining – Cinnet


Metropolis


The Shawshank Redemption – Esaretin Bedeli


One Flew Over the Cuckoo’s Nest – Guguk Kuşu




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları