YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

 Tiktok uygulamasından sonra bir çok sosyal medya platformu kısa videolara yöneldi. 2021 yılında YouTube tarafından geliştirilen Shorts milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaya başlandı. İlk olarak Hindistan'da kullanıma sunulan Shorts şu anda tüm dünyada 2 milyar kullanıcı aktif bir şekilde kullanmakta. 


Şu anda Beta aşamasında olan Shorts kısmında Youtube, yakında para kazanılabileceğini duyurdu. Son zamanlarda trendler bölümünü de ele geçirmeyi başaran kısa videolar, uzun video yükleyenlerin önüne geçmesi nedeniyle artık milyonluk kanallar bile kısa video atmaya odaklanmış durumda. Normal içerik üretmeye devam edenler hatta bu durumdan biraz da dertli. Hatta öyle ki yeni bir özellik daha sunuldu. Uzun videolardan herhangi bir videonun, bir dakikaya kadar olan istenilen yerini kırpıp Shorts olarak yayınlanabilme imkanı var.



YouTube Shorts Nedir?

1 dakikaya kadar olan dik çekilmiş videolara kısa videolar deniliyor. YouTube bu kısa videoları Shorts isimli bir keşfet bölümünde ilgi görürse gösterime alıyor. Ciddi izlenmeler elde edilebiliyor.

Bu yazıda ise Youtube Shorts kısmında en çok hangi videolar izleniyor? Nasıl video yüklenilir? Bunun gibi aklınızdaki tüm soruları yanıtlayacağız. Sizler bazı konularda tavsiye ve fikirler vereceğiz. İşte Youtube Shorts video tavsiyeleri... 


1- Dans Videoları 


Youtube Shorts'da en çok izlenen kategorilerden birisi şüphesiz dans videolarıdır. Özellikle kadınların takip ettiği eğlenceli dans videoları milyonlar izlenmekte. İzleyenleri hayrete düşürecek 10 ile 60 saniyelik dans videosu paylaşırsanız insanlar etkileşime girecek ve videonuzu beğeneceklerdir. 


2- Çocuk Videoları 


Youtube kurulduğundan bu yana şüphesiz en çok izlenen video kategorisinden birisi çocuk videolarıdır. Youtube Türkiye'nin en çok izlenen videosu da ayrıca 1.1 Milyar görüntülenme ile en çok izlenen videolar listesinde birinci sıraya yerleşti. Çocuğunuzla geçirdiğiniz komik anları kısa video şeklinde yüklerseniz videonuzun izlenme sayısı yüksek rakamlara ulaşacaktır. Ancak unutmayın YouTube içinde çocuk olan her video ile ilgili denetimler yapıyor. Belli başlı kuralları var.


3- Dizilerden Kesitler


YouTube'nin trend sistemini ele geçirmiş diğer bir kategori ise Dizi kategorisidir. Buna ayak uyduran kanallarda şu anda Youtube'dan büyük gelirler elde ediyor. Shortsda da görebileceğimiz üzere unutulmayan dizi sahnelerini paylaşan kanallar milyon izlenme elde ediyorlar. Tabi ki her şeyin kuralı olduğu gibi bu da Youtube platformunda kural ihlallerine neden olabiliyor. Telif konusunda YouTube bütün platformlardan daha sıkı bir platform.


4- Kamera Arkası 


Bu tavsiye daha çok yapımcılar için. Paylaştığınız videoların veya dizilerin kamera arkası Shorts bölümünde büyük ilgi görmekte. Yaptığınız deneylerin kamera arkasını paylaştığınızda insanlar buna büyük ilgi göstereceklerdir. 


5- Sihirbazlık Gösterisi 


Herkes bunu başaramasa da, eğer ki bildiğiniz bir sihirbazlık numarası varsa bunu kısa video olarak paylaşabilirsiniz. İzleyiciler bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için yorumlar bölümüne bakacaklardır. Bunu yaparak büyük bir etkileşim elde etmeniz mümkündür. Shorts bölümünde ise bu konu ile ilgili izlenen milyonlarca shorts videosu örneği mevcut. 


6- Oyun Videoları 


Oyun denince akla hemen Pubg Mobile, Zula, Brawl Stars gelmekte. Bu oyunlarda yaşadığınız komik anları, havalı vuruşları ekran kaydına alarak milyonlarca izlenme elde edebilirsiniz. Evet yanlış duymadınız bunu yaparak paylaşan kanallar Shorts ile yüz binlerce aboneye sahip oldular. Siz de oynadığınız oyunlardan kısa görüntüler kayıta alarak kısa video şeklinde paylaşırsanız büyük izlenmeler elde etmeniz mümkündür. 


Youtube Shorts ileride ne gibi bir yere gelir orası meçhul ama şuan ki görünen durum, Youtube şu anda yönünü buraya çevirmiş durumda. Kısa video yükleyen kanallar bir sıfır Youtube'nin gözünde öndedir. Sizde buna ayak uydurarak ileride gelir elde edip kanalınızı büyütmeniz mümkün. Tabi ki bunları yaparken Youtube'nin topluluk ve hizmet şartlarına dikkat etmeniz gerekiyor. 


Nasıl Kısa Video Yüklenir?


Mobil cihazınızdan Youtube uygulamasını açıp + butonuna basıp 'Video yükle' butonuna basarak dik (9:16) ve 60 saniyeden kısa videolarınızı normal biçimde #Shorts yazarak yüklerseniz videonuz yüklenmiş olacaktır. 


Şimdilik bizden bu kadar diğer tavsiyelerde görüşmek üzere.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları