gorevciyiz.com Üyelerinden Tavsiyeler

 gorevciyiz.com sitesinde anket açtırıp 'yaşadığınız yerle ilgili tavsiyeler verecek olsanız neleri tavsiye ederdiniz?' diye sorduk. Üyelerin tavsiyeleri bize ulaştıkça, bu yazı aracılığı ile sizlere ulaştıracağız. Yeni tavsiyeler geldikçe yazımızı güncelleyeceğiz. (Tavsiye veren kullanıcılar gerçektir. Sadece yazılarda noktalama ve dil bilgisi kurallarına müdahale edilmiştir)



A*** A****: Merhabalar dostlar. Balıkesir'e geldiğinizde mutlaka yapmanız gerekenler adlı yazımızı paylaşıyorum sizlerle. Öncelikle Balıkesir Kuva-i Miliye şehri olduğu için şehitliği mutlaka gezmelisiniz. Sonrasında tarihi Paşa Camii Şerif gezilmesi gereken ender yapılardan birisidir. Şayet cami Osmanlı zamanından bugüne kadar restorelerle bu zamana dek ayakta kalmıştır ve halen şehrin en büyük ve en gözde camisi olarak ibadete açıktır.


Balıkesir'e gelip körfezine gitmemek Ayvalık'ta rakı balık masası kurmamak olmaz. Boşuna dememişler rakı balık Ayvalık diye. Sonrasında efsane plajı ile sarımsaklı plajı nefis görselleri ve mis gibi havası ile Unesco listesinde yer alan Kaz Dağları olağanüstü limana sahip olan Bandırma limanı ve Manyas Kuş Cenneti ender yerlerdendir ve mutlaka görülmesi gerekir. 

Susurluk ilçesinin tostu ve yayık ayranı dillere destandır. Gelmişken şehrin kendine has lezzeti höşmerimi yemeden gitmek zaten başlı başına bir hata olur o efsane tatlıyı mutlaka denemelisiniz , Balıkesir'in Sındırgı ilçesi ve Dursunbey ilçesi de tam bir yörük topraklardır. Buralara da gidip yörük çadırlarını mutlaka görmelisiniz. Oradaki doğal yaşam sizi kendine hayran bırakacaktır.

Merkeze gelecek olursak Hasan Baba Çarşısı'nda gezmelisiniz. Söz konusu çarşı tarihi bir çarşı olmakla beraber kuşaktan kuşağa nice sultanlar insanlar görmüştür. Karesi Türbesi, Koca Saat, Ayaklı Dede Yatırı da mutlaka görmeden gitmemeniz gereken nadir yapılardan ve değerlerden bir tanesidir. 

Şimdi dilerseniz merkeze gelelim biraz merkezde neler yapabiliriz, yiyebiliriz bunlara bir bakalım. Merkezde geçmişi çok eskiye dayanan Kanaat Lokantası var. Oraya gidip ciğer sarma ve kuzu kebabı yemeden gitmek olmaz. Sonrasında Gazi Cafe adlı cafesi var. Şirin bir mekan. Gaziler ve şehitler adına hizmet veren oradaki Şirin teyzeden tost yemek unutamayacağınız bir anıya sahip olmanıza sebep olacaktır. Paşa camii civarındaki çay ocaklarından sıcak taze çay içmek hele ki sabahları taze pişmiş ballı yada sade süt içmek efsane olacaktır. Gezmeyi seviyorsanız merkezde Atatürk parkı ve çevresini tavsiye edebilirim sonrasında istasyon yanı. tren istasyonunu gezebilir resimler çekebilirsiniz. İstasyon etrafında Ulu önder Atatürk'ün Balıkesir ziyaretine geldiği tren hala orada durmaktadır. Gelmişken görüp resim çekebilirsiniz. Alışveriş yapmayı seviyorsanız milli kuvvetler caddesinde alışveriş yapacağınız bir çok dükkan bulacaksınız. Sonrasında Anafartalar caddesi de size eşlik edebilir. Kafa dinlemek isteyenlere değirmen boğazını tavsiye edebiliriz. Sevgilinizle, ailenizle, dostlarınızla bu boğazda güzel vakitler geçirebilirsiniz, resimler çekilebilirsiniz. Düğün çekimleri vs gerçekleştirebilir, dilerseniz piknik yapabilirsiniz. Ayrıca hayvan merakınız varsa merkeze 15 dakika uzaklıkta olan Balıklı Köyü'nde manda çiftliklerini ziyaret edebilir, kendinizi Afrika'da zannedebilirsiniz. Gitmişken yörenin kendine özel manda kaymağı ile birlikte ekmek tatlısını mutlaka denemelisiniz. Sizlere Balıkesir'den aktaracaklarım bu kadar. Umarım sizde gelirseniz bunları yapar mutlu olarak yöreden ayrılırsınız. Kendinize çok iyi bakın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları