Türkiye'den Yurt Dışına Satış Yapabileceğiniz En İyi İnternet Siteleri

 Bu yazımızda sizlere Türkiye'den yurt dışına hızlıca satış yapabileceğiniz e-ticaret sitelerinden bahsedeceğiz. 



Anlatmaya başlamadan önce her sitenin belirli koşulları olduğunu ve gereken şartları yerine getirmediğinizde e-ticaret yaptığınız hesabın kapatılabileceğini belirtmek isteriz.

Genel olarak tavsiye vermemiz gerekirse de katma değeri yüksek yani küçük paketlerle daha yüksek gelir elde edebileceğiniz ürünler satmanız gerektiğidir. Bahsedeceğimiz siteler satış yapmanın en kolay olduğundan en zor olanına şeklinde sıralanacaktır. 

Amazon 

Amazon ile satış yapmak sayacağımız siteler arasında belki de en kolayı denebilir. Türkiye satışa açık olmaları ve gerek teknik destek gerek müşteri destek ekibiyle kuracağınız temas sayesinde sizin satıcı profilinizi bambaşka bir seviye getirebilir. Amerika başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında kargolama sistemleri mevcut. Bunun yanı sıra dropshipping ile ürünlere sahip olmadan dahi Amazon üzerinden satmanız mümkün. Bazı kıstaslar satış yelpazenizi kısıtlasa da örneğin sizden önce belli bir ürünü bir başka satıcı 2 adet olarak satıyorsa bunu sizin tekli olarak satmanız oldukça zor. Bu gibi ufak sorunlar hariç amazon Türk satıcıların en çok kullandığı sitelerin başında geliyor.

Aliexpress

Aliexpress'te satış yapmak oldukça kolaydır. Bildiğiniz üzere Aliexpres bir Çin firması ve sizin için ürünlerinizi kategorilendirir, reklamını yapar, size bir label yani marka kazandırır. Türkiye'de üretilen veya montajlanan ürünler Çin pazarında oldukça rağbet görmekte. Çin pazarı demişken Aliexpress üzerinden ürünlerinizi dünyanın dört bir yanına satmanız tabi ki mümkün. Türkiye tanınmış PTS gibi kargo şirketlerini kullanabilirsiniz. PTS kargo şirketinin Aliexpress ile uyumlu kargo takip sistemi ve entegreleri mevcut. Bu size oldukça kolaylık sağlayacaktır. 

Etsy

Etsy ile satış yapmak oldukça kolay. Öncelikle kişisel hesap mı ticari şirket olarak mı satış yapacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Etsy genel olarak el işi ürünlerin satıldığı emek verilen ürünlerin alıcılarının ve satıcılarının uğrak yeri denilebilir. Mesela resssamsınız, ürünlerinizi Etsy'de dünyanın dört bir yanından insanlara gönderebilir. Sanatınızın herkes tarafından rağbet görmesini sağlayabilirsiniz. Ev kadınları el işi iplik işlerini Etsy üzerinden özellikle İngiltere pazarına çok yüksek karlar elde ederek satmakta. Yapılmış daha bir sürü başarılı el işi, antika eşya vb. ürünler Etsy'de satılmakta. Umarız bizim sayemizde Etsy ile tanışıp başarılı satışlar yaparsınız. 

eBay 

Açık arttırma usulü satışların yapıldığı oldukça popüler bir pazaryeri. Dünyanın bir çok yerinde değerli ürünlerinizi açık arttırma yöntemiyle minimum fiyat belirleyerek satabilirsiniz. Kargo şirketleriyle anlaşıp belli başlı kriterleri onayladıktan sonra rahatça üye olup güvenli bir şekilde satış yapabileceğiniz en önemli pazaryerlerinden biri. 

Ozon 

Rusya'nın en büyük pazaryeri olan Ozon geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye ayak bastı ve Türk satıcıları kabul etmeye başladı. Bu sayede verilen teşviklerle birlikte oldukça büyük oynamak ve Türk satıcıları özellikle Rusya'da görmek istiyorlar. Sadece Rusya olarak da düşünmemek lazım, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerde oldukça popüler bir site olacağa benziyor. Şu an teknik destek olarak Türkiye pazarında yetersiz kalsalar da gelecek aylarda ayakları yere basan sağlam planları var. Özellikle Tekstil alanında Türk satıcıların Rusya pazarında kesinlikle olması gerek. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları