Ankara'dakilere Kastamonu'ya Gitmelerini Tavsiye Ediyoruz! Yol Tavsiyesi

 Tavsiye listemize bugün farklı bir konu ekleyeceğiz. Ankara'dan Kastamonu'ya nasıl gidilir sizlere anlatacağız. Şehirlerarası bir güzergah tavsiye edeceğiz. Size örnek bir rota sunacağız. Böylece sizler de bu keyifli yolculuğu yapıp yapmama konusunda karar verebileceksiniz.



Sizin için örnek bir anlatım hazırladık. Ankara Ufuktepe konumundan, Araç'taki Akıncılar Köyü'ne giden bir güzergah belirledik. Yol güzergahımız kilometre bakımından 350 km. civarında. Bu yol güzergahına ister Kahramankazan - Kızılcahamam - Gerede - Eskipazar - Karabük - Araç seklinde ya da Akyurt - Kalecik - Çankırı - Ilgaz - Ilgaz Dağı - Olukbaşı, Kastamonu - Araç - Akıncılar rotasyonunda da gidebilirsiniz. Bizim tavsiye edeceğimiz yol güzergahı Çankırı - Kastamonu yolu olacak. 





Araçta'ki Akıncılar Köyü'ne sakin bir hızda 4 veya 4.5 saatte varılabiliyor. Her ne kadar bu yol güzergahının 3 veya 3.5 saatte tamamlandığı birçok kişi tarafından söylense de bu pek gerçekçi değil. 

Yola sabah saatlerinde çıkmanızı tavsiye ederek Kırıkkale - Çorum tarafından gelecek güneşin keyifli atmosferiyle güne başlayarak arabanızda ya da otobüsünüzde hazır olan çay ve kahvenizi zevkle yudumlayabilirsiniz. Pursaklar - Akyurt arası protokol yolu tabir ettiğimiz 4 şeritli havalimanı yolumuzdan Akyurt yoluna 20 dakikaya yakın sürede varılabiliyor. Çubuk, Karagöl kavşağına gelmeden Çankırı, Kastamonu tabelasını görüp içiniz rahat ediyor ve yolculuk şimdi başlıyor diyebiliyorsunuz. 

Akyurt yolu 2 şeritli bol ışıklı sabit 70 - 80 km. bandında gidebileceğimiz bir yol. Etrafta fabrikalar, depolar ve bolca benzinlik bulunduran Akyurt!a bağlı Ankara!ya yakın mahalleler mevcut. Aselsan ve muayenehane istasyonlarını geçtiğimizde Akyurt merkeze geliyoruz. Işık olmadan üst köprüden rahat geçebileceğimiz konum mevcut. Akyurt, Kalecik yoluna 3 şerit ile devam ediyoruz. Yine söylediğimiz gibi hız sınırlarımıza uyarak tatlı tatlı gittiğimizde büyük tarlaların ve hobi bahçelerinin bolca bulunduğu muhitlere selam vererek Baykuş Boğazı ve Tekebeli geçitlerini tırmanıyorsunuz. Mola vermek istediğinizde yokuş çıkışlarının bittiğini, düzlükteki ve inişteki dinlenme tesisleri tabelalarının çokluğundan fark edebilirsiniz. Hafif yokuş indikten sonra Kalecik sapağından dönmeden Çankırı yoluna devan ediyoruz. Kalecik, Kırıkkale yol tarafına bir selam çaktıktan sonra. Jeopolitik konum sebebiyle fazla ağaçlık ekim arazisi olmayan 2 şeritli yolumuza devam ediyoruz. Çankırı'ya 80 km. yolumuz kaldı. İskilip, Bayat, Çorum yol ayrımından dönmeden devam devam ediyoruz. Sabah yola çıkanların görebileceği bir gökyüzü harikası burada gerçekleşmekte, sağ tarafta dağlarda sis bulutlarının harika dağla buluşma dansını ve griye çalan dağın renk değişimlerini gözlemleyebilirsiniz. Çankırı'mıza varmadan devletimizin yapmış olduğu güzel bir yola geçiyoruz, eski tek yönü iptal edip yeni çift şeritli yola dönüyoruz. Çankırı merkezine girmeden polis okulumuz bizi karşılıyor. Sol tarafta sanayi merkezi, sağ tarafta ise eski bir demiryolu ile küçük bir nehir akıyor Çorum tarafına doğru. Malum Çankırı'mızın nüfusu az ve şehir az gelişmiş. İlçe yollarına dönmeden şehir içinden otogar yolundan direk Kastamonu'ya giden yola dönebilirsiniz. Kaya tuzu meşhur olan ilimizde isterseniz hediyelik eşya alabilir, şehrin tek alışveriş merkezi olan Yunus AVM'de gezebilirsiniz. 

Çankırı merkezden ayrılırken Korgun, Kastamonu yoluna geçmemiz gerekir. 10 km. Korgun'a geldiğimizde küçük evler, küçük mahalleler bizi karşılıyor. Ilgaz güzergahında giderken dopdolu ormanlarımız bizi karşılıyor. Gideceğiniz mevsime göre harika bir manzaraya sahip olan yolculuğumuzda Ilgaz, Samsun, İstanbul yol ayrımımıza kadar tatlı tatlı virajlarda iniyoruz. Yol ayrımına girmeden Ilgaz, Kastamonu yolumuza geçiyoruz. Otobüslerin mutlaka mola verdiği Ilgaz İstanbul yoluna da döndüğünüzde burada hoş bir dinlenme tesisi var. Ilgaz şehir merkezine dönmeden yolumuza devam ediyoruz. 

Rampalar sıklaştı Ilgaz Dagı manzarasıyla bizi büyülerken, devletimizin yapmış olduğu 15 Temmuz Ilgaz geçidine, tünel geçidine geliyoruz. Yapılmadan önce Ilgaz dağını çevreleyen tek yönlü yoldan ilerliyorduk. Hem zaman hem yol avantajımız oldu tünelin yapılmasıyla. Tünelden çıktığımızda Kastamonu'ya 30 km. yol tabelası ile karşılaşıyoruz. Dağımızın ihtişamı sayesinde arkamızda bir dev var gibi hissederek ayrılıyoruz manzaramızdan. 



Kastamonu havalimanı yoluna girdiğimizde artık merkeze uzaklığımız da azaldı. Sağ ve sol yönde ormanlar, dinlenme yerleri, bungalov mülkler var. Hava limanını geçtikten sonra Olukbaşı'na tatlı bir iniş ile merkezimize geliyoruz. Merkezimiz sağ yönde, ama biz Araç ilçemize döneceğimiz için sol taraftan Karabük - İstanbul yolumuza devam ediyoruz. Aynı orman manzaramız Kastamonu'nun etrafını kaplamış. 65 km. daha yolumuz var. Araç ilçe merkezi yönünde yolumuza devam ediyoruz. Çift şeritli yolda arada sırada yol yapımları ile tek şeride düşen yollarımızı geçtikten sonra eski bir yerleşim yeri olan Araç şehir merkezine geliyoruz. İlçe bize yapılmış yeni binaları ile selam verdikten sonra, Hastane tabelasından sağ dönüp Akıncılar köy yolumuza devam ediyoruz. Yolumuz artık tek şerit. 





Mahallemizde yeni yapılmış villalar ve 2 katlı evler bizleri karşılıyor. Öğrenci yurdumuzu geçtikten sonra sert bir rampamız var. Orman içinden oraya geçip köye, şimdiki adı ile mahalle merkezimize ulaşıyoruz. Muhteşem manzarasıyla artık dağların arasındasınız. 





Bu yazımızda güzel bir yol güzergahını sizinle paylaştık. 3 il 5 ilçe geçerek İc Anadolu bölgemizi ve Karadeniz bölgemizin yerel yerlerini anlatmaya çalıştık. Sağlıcakla kalın. Tavsiyelerimiz devam edecek. Bizden ayrılmayın..




Yorumlar

  1. Gerçekten çok mükemmel bir para kazandırma sistemi olmuş başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok mükemmel bir para kazandırma sistemi olmuş başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları