Araba Tavsiyeleri

Sıfır ve ikinci el araba alıp satarken çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu nedenle araba tavsiyeleri içeren bir yazı hazırlamaya karar verdik. Sizin için gorevciyiz.com sitesinde bir anket açtırdık ve sitenin üyelerinden araba tavsiyeleri istedik. Gerçekçi bir anlatım sunmak ve güzel tavsiyeler vermek için böyle bir yöntem izledik. İşte sizler için gorevciyiz.com üyelerinin hazırladığı tavsiye listesi. ( Üyelerin isimleri gizlenmiştir ve sadece yazım hataları giderilmiştir)



1 - Fiat Egea 2015 (İ***** T****)



2015'te fırtına giriş yapan Fiat markasının göz bebeği olan, yerli üretim kategorisinde satış rekorları kıran kendi aracım olan Fiat Egea marka aracımı tanıtacağım. 

2015 yılında Bursa'nın Gururu Tofaş fabrikalarında üretilen aracım olan Egea, 3 motor seçeneği ile sedan olarak otomotiv pazarına girdi. 1.300 cc 95 beygir dizel, 1400 cc 95 beygir benzinli ve en performanslı dikkat çeken 1.600 cc 120 beygir dizel motor üretimleriyle karışımıza çıktı. Üç donanım farkı ile kullanıcı cep dostu olması dikkat çekti. Easy başlangıç paket, Urban orta donanım, Lounge gırtlak dolusu tabir ettiğimiz full versiyonlarıyla 3 motorda manuel vitesle satışa sunuldu. 1.4 motorun lpg ile uyumu ile ülkemizin tercihi oldu. Dizel ünite ise performans ve yakıt tüketimi konusunda performans 1.6 yakıt tüketimliliği konusunda benimde aklımı ve gözümü çelen 1.3 multi jet motoru oldu. Filo pazarının gözdesi 1.3 multi jetlerle tercihlendi. Satışların güzelliği ile hatchback karoser ve station wagon olarak yine Tofaş Bursa üretimi olan modeller piyasaya çıkartıldı. 1.6 multi jetler 120 bg ile rakipsiz tasarımı ile cvt şanzıman otomatik vites ile harmanlandı. Amerika pazarı, Avrupa pazarı, Güney Amerika pazarına ithal edilerek ülkemizin gururu oldu. 

2018 yılında 2015 model 1.3 multi jet 95 beygir urban paket Egea aldım. Sedan versiyonu ile bagaj hacmim 520 litre versiyonla ihtiyacımı karşılıyor. Şehir içi yakıt tüketimi şu anki yakıt fiyatlarına rağmen kilometrede 1 liranın biraz üstünde. Yol tutuşu rakipleriyle birebir kalitede, biraz daha zorlandığımda güven veriyor. 205 55 16 inç jant lastik kullanıyorum. Yol sessizliği ön planda. Araç içi de kullanım kolaylığı urban donanim için çok güzel. Otomatik klima, direksiyon üstü hiz sabitleyeci, 5 inç dokunmatik ekran, 4 cam otomatik, Dijital kadran, bluetooth bağlantı, kaliteli ses sistemi, park sensorü, telefonunuz için sarj ve bağlayabileceğiniz usb yeri var. Şehir içinde city fonksiyonu ile direksiyon kolay manevra yapılabiliyor. 

1.3 lerin sanayi dostu olduğunu söyleyebilirim. Şu an aracım yüz elli binde. Yağ bakımını düzenli yaptırıyorum ve beni üzmedi. Ağır bakımı dizellerin biraz zahmetli olur. Yakıt olarak az yakarsınız ama bakımı benzinli araçlara göre daha masraflıdır. Çoğu parçası diğer rakiplerine daha uygundur. Tofaş altyapısında kolay bulunabilir. 

1.3'ler alt kategori vergi diliminde olduğu içinde MTV az ödüyorum. 256 TL 6 aylık 2022 için 2015 model gayet tatminkâr. Yedek parçası ve bakım maliyetleri ile severek kullandığım aracımla size de küçük tavsiyelerimle fikrinize ışık olmuşumdur. Sağlıcakla ve sevgilerle...

2 - Volvo 2004 s40 (M*** A*****)





Ülkemizde son yıllarda popüler olan İsveç tankı Volvo'yu sizlere tanıtacağım. Kendimde kullanmış olduğum için aracı en ince detayına kadar biliyorum. Bu yazıda olumlu olumsuz yönlendirenden bahsedeceğim. 

Öncelikle bahsedeceğim model Volvo 2004 s40. Konfor, hız, gibi tüm detaylarına bu yazıda değineceğim. Volvo S40 Alınır mı? Her hangi bir arabayı araştırdığınızda karşınıza çıkan sorulardan birisi bu olacaktır. 

Volvo alacaksınız en ufak parçasının bile arabadan pahalı olduğunu söyleyelim. Ülkemizde parça üretimi nadir olduğu için haliyle pahalıya satılıyor. Ayrıca benim kullandığım modelin 4 kişilik aile aracı olduğunu daha fazla kişinin sığmadığını yani dar olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki yeni kasa s60-s90'larda bu sorun yok fakat araç toplam 1 ön 3 arka kapasiteli. Volvo'nun ne kadar sağlam bir araç olduğunu söylemeye gerek bile olduğunu düşünmüyorum. 

Volvo almayı kafaya koyduysanız 1.6 almak yerine 2.0T motor almayı düşününüz. Neden diye soracak olursanız Volvo araçlar ağır kasa olurlar ve güçlü bir motor olmadığı sürece yokuşlarda bayılırlar. Bunu engellemek adına 1.6 motordan yukarı seviyede almayı düşününüz. 

Volvo'nun kesinlikle misyonu güvenlik olduğu için bir hız aracı olarak almayı beklemeyiniz, 240km devir saati var 200km son diyebilirim hız yapmak istiyorsanız tabi ki aracın son modellerinden olan s60-s90 240 km üzerine rahat bir şekilde çıkmaktadır. 

Volvo S40 2004 aracını zamanında 85 bin liraya almıştım 2021şuan da bu aracın piyasa değeri 160-250 bin TL arasında değişiyor. Piyasada ki bir çok arabayı göre fiyat performans aracı olduğunu söylemek isterim. Hem yakıt konusunda hem araç sürüş konusunda baya rahat edeceğinizi söyleyelim. Bana soracak olursanız eski olsun Volvo olsun derim. 

Ben aracı aldığımda tüp vardı fakat siz aldığınızda tüp yoksa uygun bir fiyat ile anlaşıp ekletebiliyorsunuz. Volvo S40 şehir içinde ve şehir dışında yaktığı fiyatı da hesapladım hemen sizlerle paylaşalım. Şehir içinde 11.1LT, şehir dışında 6 LT kullanabiliyorsunuz. 

Volvo S40 2004 Araç Özellikleri! 

Vites Tipi Manuel

Kasa Tipi Sedan 

Motor Hacmi (1.6SegmentD) Segmenti 

Yakıt Tüketimi 7.9 lt /100km Güç80kw - Tork145 

Çekiş Önden Çekişli 

Ağırlık 1165Kg 

Son Sürat 200 km/s 

0-100 Hızlanma Saniyesi 12 Saniye


3 - Fiat Jet Egea 2017 (M**** K***)



Merhaba. Aracım 2017 model Jet Egea olmakla beraber çok temiz ve kullanışlı bir araçtır. Özelliklerinden bahsetmek gerekirse ABS ve ASR mevcuttur. USB ve AUX girişleri mevcuttur. Far olarak sis farı ve gündüz farı vardır. Ayrıca yol bilgisayarı ve yokuş kalkış desteği de vardır. Bilgisayar çarpma gibi durumlarda uyarı verir. Sadece sol arka kapısında boya vardır. Çizildiği için daha önce boya attırmak durumunda kaldım. Tüm parçaları orijinal. Kendim sıfır aldım zaten. Değişen tek bir parçası yok. Gözüm gibi baktım arabama. Hasar kaydı falan yok şükür. Hiç kaza yapmadım. Ailemle uzun yollarda çok kullandım. 

Gönül rahatlığı ile bu markayı alacak aileler alabilir. Asla yarı yolda bırakmaz ama bu biraz sizinle de alakalı. Siz arabaya bakarsanız o da size bakar. Asla çok yakmaz tasarrufludur. Vallahi evsiz kalırsanız içinde uyuyun. Açın kışın kaloriferi. Ben bir ara iş için dışarı gittim, mecburiyetten uyudum. Koltuklar yaslanınca ev gibi oluyor. 

Al sat yapmak için uygun bir araç. Çünkü sürekli fiyatı artıyor. Kesinlikle bir senede size iyi hatırı sayılır para kazandırır. İkinci el almak isteyen olursa bu araca banka kredileri de çıkıyor. TEB cetelem olsun Aktifbank, Koç Finans gibi bankalar hemen kredi çıkarıyor ama tabi ki sicilinize de bakıyorlar. Almak isteyene sıfır almasını tavsiye ederim. Yani herkesin kendine göre bütçesi vardır bir şey diyemem. 

Ben bununla beraber altıncı aracımı kullanıyorum ama bunun kadar konforlu, az yakan, uzun yolda yağ gibi giden araba görmedim. Bir kere hiç mide bulandırmaz, koku almaz. Şoför değilseniz evde uyuyor gibi uyuyup yolculuk yapabilirsiniz. 

Şehir içinde çok yakar ama diğer arabalara göre, onu söylemek isterim. Eğer ki sizde iş ve gezmek için seyahat ediyorsanız kesinlikle bu güzel aracı almalısınız. Her şeyden önce Allah kaza bela vermesin ama frenleri falan yağ gibi. Asla kayma yapmaz. Lastik yıpratma falan asla yapmıyor. Siyah rengi de oluyor. Daha havalı ama ben biraz da iş gereği temiz görünüm versin diye Beyaz aldım. 

Tek bir problemi var parçaları bulunmuyor ve çok pahalı. Bir far bile inanılmaz pahalı. Diğer araçların parçalarına göre pahalı ama bazen paradan da geçiyorsunuz parça da bulunmuyor. Yani orijinali bulunmuyor ama servisi ilgileniyor ve süreçte sizi bilgilendiriyorlar. Servis çalışanları gayet iyi yardımcı olmaya çalışıyorlar ve acil yardım ekibi de var. Siz yolda kaldıysanız arayıp gelip yardım ediyorlar. Demem o ki bu araç aile olarak sizin isteklerinizi gayet güzel karşılar. Rabbim herkese kazasız belasız araç nasip etsin. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur.


4 -  Renault Kangoo 2021 - (E**** K****)




Kullanmakta olduğum aracın ismi Renault Kangoo 2021 model. 40 bin kilometrededir. Yakıt konusunda arabamın değerleri çok mükemmeldir. Çok az yakar. Ticaret için çok fazla kullanılmasa da bakkal gibi küçük esnaflar bu araçları kullanıyor. Bagaj kısmındaki aydınlatma tuşlu olarak konumlandırılmıştır. Bu araçla yola çıkıp, arka koltuklarını yatırıp kamp yapabilirsiniz. 

Yağmur ve far sensörleri vardır. Kararan dikiz aynamız yok. Motorumuz 1.5 90 beygir. Arabanın görünüşü süper. Gövde rengi olmayan kapı kollarımız var. Orta tarafta plastik bölümümüz var. O da sağa sola çarparken darbeleri engellesin diye. 

Mazot depo kapağımız sol tarafta yani şoför kısmında yer alıyor. Uzun arka stoklarımız var. Arka tarafta bagaj kısmında bir sileceğimiz mevcut. Direksiyonun sol tarafında far ayarlarını yapabileceğimiz tuşumuz mevcut. 

Bu araç saatte 230 km. hıza çıkabiliyor. Direksiyonun sağ tarafında ses açıp kısma ve şarkılar arası geçiş yapma tuşları bulunuyor. Aracımda iki adet bardaklık ve çakmak yeri vardır. Torpido gözleri açısından baya geniştir. Uzun yolda sizi çok fazla üzmez ama çok uzun yolda üzer. Direksiyonu güzel ve süspansiyonları aşırı sert değil. 

İşinizde gücünüzde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir araç. Aracımın iç dizaynı çok güzeldir. İzolasyon olarak da çok iyi. Arkadaki camlar da elektriklidir. Aracın ön kısmında telefonlarınızı şarj edebileceğiniz bir şarj istasyonu var. Sos panelimiz ve ışıklarımız hepsi yerli yerinde. 

Kapı iç tasarımı sert bir plastik malzemeden yapılmış. Cam kontrol ve elektrikli camları kontrol edebileceğimiz tuşlar var. Sürüş pozisyonu gayet iyi. Aracım oldukça geniş bir bagaj kısmına sahiptir. Aracımın içinde 8 inçlik bir multimedya sistemi var. 17 inçlik jantlar mevcut aracımın tekerlerinde ve Continental marka lastik kullanıyorum. 

Ailecek kamp yapabileceğiniz muhteşem bir araçtır. Ön kısmında koltuk ısıtıcı ve park sensörü gibi birçok açma kapama tuşları mevcuttur. Alt kısmında ise analog bir koruma paneli var. Bir alt kısmında ise temassız şarj özelliği olan telefonlarınızı şarj edebileceğimiz şarj istasyonundan bahsetmiştik. 

Görsel olarak da çok güzel duruyor gerçekten. Koltuğunda otururken asla beliniz ağrımaz. Sürüş keyfi çok üst düzey bir araçtır. Alıp kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.


5 - Opel Astra 1.4 2004 Model (Y**** C*****)



Opel Astra Arabamın Özellikleri 

Güç: 90 HPW
Azami Hız: 180 km 
Yakıt depo hacmi: 52 litre 

Çok temiz ve çok konforlu bir araba. 2004 model. Motoru 1.4. Sıralı otogaz. Sigorta sıkıntısı yok. Ruhsat sıkıntısı yok. Dört tekeri daha yeni taktım. Amortisörler daha yeni. Boya hiç yok. Her şeyi orijinal. Koltuk kılıflarını daha yeni taktım. Direksiyon hidrolik. Teyp geniş ekranlı. Motor bölümünde hiç sıkıntı yok. Bagaj 460 litre. Motor hacmi 1389 cm. Yakıt benzin. Ön fren diskli. Arka fren tamburlu. Lastik çapı 175/70R14. Ön süspansiyon, amortisör, arka süspansiyon var. 

Arka kol temizlik konusunda hiçbir sıkıntı yok. Ben kendim bu arabayı iki yıldır kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı çıkmadı çok şükür. Bundan sonra da çıkmaz inşallah. Ben arabamdan emin olmazsam böyle kesin konuşmam asla. Koltukları yepyeni. Tabanda bir nokta bile solma yok. Bu araba benim gerçekten elim ve kolum. Onun için ona gözüm gibi bakıyorum ve satmaya da hiç niyetim yok. Kaç kişi 'bana bu arabayı sat' dedi ama ben 'satmam' dedim.

Direksiyon kullanımı çok yumuşak. Kasa olarak çok sağlam bir araç. Ben hiçbir zaman Opel Astra arabalarından asla şaşmam. Sağlam olsun yeter ki. Benim için model fark etmez. Yeter ki temiz olsun. 

Yol tutuşu ve güvenlik olarak çok mükemmel bir araç. Kliması çok mükemmel çalışıyor. Araba ile hiç kaza geçirilmemiş. Onun için hiç bir sorunu yok. 

Maksimum: 66 beygir
Maksimum tork: 125
Maksimum hız: 180 0.100 km Hızlanma 12.5 sn. 

Bu arabalar çok rahat ve çok konforlu. Kaportasında hiç sıkıntı yok. Çok sağlam. Uzun lafın kısası, benim arabamdaki rahatlık hiçbir arabada yok. Ben arabamdan çok memnunum. Allah olmayanlara versin inşallah. Saygılarımla. Allah'a emanet olun ve kendinize iyi bakın.

Yorumlar

  1. Vallah bizde Fiat egea 0 aldık tofasta calsıyordum suan kadar da bir sorun görmedik çok şükür ben detaylarla ilgilenmem su kadar yakmış parçaları vs ben gittiğim yere götürsün yeter😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayis paket urban mi hocam 😀😀

      Sil
  2. Egea aracim var kirmizi olan daha güzel, 5 kuruş fazla olsun kırmızı olsun kırmızı aracin sahibi güzel bakmış araca helal olsun resimde güzel

    YanıtlaSil
  3. Merhaba benim araba Opel Astra 2004 model ve çok kullanışlı uzun yol dostu beni şu ana kadar hiç yolda bırakmadı çok şükür onun için ben arabamdan baya memnunum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları