Aydın'da Gezilecek Yerler - Aydın’ın Turistik Yerleri Nerelerdir?

 Aydın’ın turistik yerleri nelerdir? Sorusu yaz aylarının gelmesiyle beraber tatil yapacak olanların merak ettiği bir konudur. Bu yazımızda sizlere Aydın'da gezmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden bahsedeceğiz. Sizler de yorumlar kısmından Aydın'da gezilmesi gereken yerleri tavsiye edebilirsiniz.




Aydın pek çok doğal güzelliği ile her yıl gelen yerli ve yabancı turistlerine oldukça güzel vakit geçirten bir yerdir. Kültürel bakımdan Aydın, ülkemizin en zengin kentlerinden biri olarak yer alır. Peki Aydın’ın turistik yerleri nelerdir?

İnceleyelim.


1. Arapapıştı Kanyonu




Aydın il merkezinden 95 kilometre uzaklıkta yer alan bu kanyon, Bozdoğan ilçesinde bulunur.

Arapapıştı Kanyonu’na ulaşım için il merkezinden Bozdoğan’a otobüsler kalkar. Bu otobüsler ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 2017 yılında ziyaretçilere açılan kanyon doğal güzelliğiyle gelen misafirleri büyüler niteliktedir. Turkuaz renkli suyu ve harika atmosferi ile mutlaka gidilmesi gereken bir yerdir. Arapapıştı Kanyonu giriş ücretleri yetişkinler için 30 TL, öğrenciler için 15 TL’dir.


2. Zeus Mağarası




Kuşadası Milli Parkı içinde bulunan bu kanyon, il merkezinden 70 kilometre uzaklıkta bulunur. Zeus Mağarası ulaşımı için il merkezinden Kuşadası otobüslerine binilmesi ve ardından Kuşadası Milli Parkı otobüslerine binilmesi gerekir. Zeus Mağarası oldukça ilginç bir atmosfere sahiptir. Dağlardan gelen tatlı su ile denizden gelen tuzlu suyun birleşim noktasında yer alır. Ayrıca su, yılın her mevsimi 5 derecedir. Bölge halkı tarafından mağarada yer alan çamurlu suyun şifa kaynağı olduğu söylenir. Zeus Mağarası ziyaret saatleri haftanın her günü 08.00- 16.30 saatlerindedir.


3. Didyma Antik Kenti




Aydın’da pek çok uygarlık yaşamıştır. Bu antik kent de eski medeniyetlerden kalma bir yerdir.

Aydın’ın turistik yerleri nelerdir? Sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri olarak yer alır. 

İçerisinde Medusa figürü ve Apollon Tapınağı gibi eserler bulunur.


4. Güvercinada




Aydın’ın popüler yerlerinden biri olan Güvercinada su üzerinde yer alan ve etrafı surlarla çevrili olan bir adadır. Kuşadası sembollerinden biri olarak akıllara kazınmış bu ada turistler tarafından oldukça ilginç bulunur. İl merkezinden 55 kilometre uzaklıkta yer alan bu adayı mutlaka görmeniz gerekir.


5. Aydın Arkeoloji Müzesi



2012 yılında açılan bu müze Aydın’dan çıkarılan pek çok tarihi eseri görmemize olanak tanır.

Aydın Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 12 TL olarak belirlenmiştir. Tarihe meraklı olanlar için Aydın’ın turistik yerleri nelerdir? Sorusunun en güzel cevabıdır.


Yorumlar

  1. Aydın gezilecek görülecek yerleri tanıtmışsınız teşekkürler tanıttığınız için kolay gelsin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları