Başlangıç Filmini İzlemenizi Tavsiye Ediyoruz - Film Tavsiyesi

 Sizlere hunharca tavsiyeler vermeye devam ediyoruz. Bu yazımızda sizlere beyin yakan bir bilim kurgu filmi tavsiye edeceğiz. 

Filmimiz, yapım yılı 2010 olan Cristopper Nolan filmi olan Başlangıç adlı yapım. Sizler de bu film hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmından yazabilirsiniz.



Başlangıç filmi rüya ve gerçeklik konusunda tereddüde düşeceğiniz bir baş yapıt. Leonardo Di Caprio'nun başrolünde yer aldığı, rüyalar içinde rüyalar olan karmaşık olayların anlatıldığı bir film. 

Saitor adlı milyarderin, rüyasına girildiği sahneyle başlıyor. Burada amaç bilgi hırsızlığı. Kahramanlarımız yemek masasında Saitor ile görüşürken bilgi hırsızlığı hakkında bir maceraya atılıyor. Di Caprio'nun canlandırdığı karakterin eşi ile yaşadığı sorunlarının rüyalarına sıçramasından dolayı işler karışıyor. 

İki katmanlı rüya aşamasıyla bilgiyi çalan Cobb'un, Saitor'u rüyada ikna etmesiyle birinci katmandan uyanırlar. Burada da mimarin bir detayı atlaması yüzünden Siator'un hala rüyada olmasıno anlaması ile her şey açığa çıkıyor. Olayın felsefesini anlayan Saitor, ekibi aramaya başlıyor. Cobb hala rüya ile gerçekliği sorgularken, Saitor'dan bilgi hırsızlığı için bekleyen şirketin, onların başarısızlığını öğrendikten sonra ekip dağılıyor. Mimar gidip Saitor'a önceden ötüyor. 

Saitor, yeni bir ekip kurup Cobb'a onun için çalışıp çalışmadığını anlaması için bir teklif sunuyor. Bu işin sonunda ailesi parçalanmış olan Coobb'un ölen eşi mal yüzünden çocuklarını görmek karşılığında işi kabul ediyor. İşi sorduklarında kendisini rakip gören tek engel olan Fisher ailesinin oğlu olan, bir müddet sonra ölecek olan babasının imparatorluğunu yıktırmak istediğini yani Saitor'un fikir aşılaması yapmak istediğini ekibe iletir. Ekip yeni mimar ve yeni yardımcı oyuncular ile kaotik düzenle rüyalar alemine girer. 10 saat sürecek uykuda araf, rüya alemi ve yeni mimarin yaratacağı rüyayı anlayacakları maceralara atılır. 5 katmanlı rüyada değişik, beyin yakan olgudan sonra sonunda Cobb kendiyle yüzleşerek araf aleminde Fisher'a fikri yerleştirir. 

Eşinin ölümünden sonra kendini suçlayan Cobb, kendine anılarından oluşan rüya alemi oluşturur. 

Bu film muhteşem efektler ile geri dönüşlerin olduğu fantastik-bilim kurgu türünde bir yapıt. Imdb tarafından izlenilmesi gereken ilk 250 film katogerisine alınan Başlangıç filmi, mutlaka bilim kurgu seven okuyucularımızın beğenisini alacaktır. İzledikten sonra rüyalarınızı bile sorgular hale gelebilirsiniz. 

Bu bilim kurgu filmini en az bir kere izlemenizi tavsiye ederiz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları