Çınarcık Hakkında Bilgiler

 Bu yazımızda sizlere Marmara Bölgesi'nde, Yalova İline bağlı bir ilçe olan Çınarcık hakkında bilgiler vereceğiz. 



Çınarcık, İstanbul'a en yakın tatil beldesidir. O kadar temiz ve güzel havası vardır ki 2 saatlik uyku bile çok dinç uyanmanıza burada yetecektir. Çınarcık'ta yolun bir tarafı deniz bir tarafı ormanlıktır. Tüm sokakları güzel bir manzaraya çıkar. Eskiden herkesin birbirini tanıdığı ve kolladığı bir yer olmasına rağmen mahalle kültürü şehirde artık pek yaygın değildir. 



Çınarcık Yalova'ya bağlı ve ulaşımı kolay bir ilçedir. Küçük çaplı eğlence mekanları vardır. Dağ eteğinde disko vardır, sahilde canlı müzik dinleyebilirsiniz. 



1 hastane ve 1 üniversiteyi içinde barındıran ilçe eskiye nazaran biraz daha kalabalık nüfuslu olup üniversite sayesinde yaşlı kesimin yanı sıra daha çok şimdilerde gençlere kucak açmıştır. 

Tatil için mükemmel bir yer olsa da yaşamak için biraz küçüktür ve iş bulma imkanları kısıtlıdır. Tabi çalışmak isteyene iş imkanı bol dense de bir memur olarak veya kurumsal bir firmada çalışma imkanı kısıtlıdır. Fakat bunun yanı sıra şehirde ve bazı köylerde fabrika, tersane gibi özlük hakları olan iş imkanları da mevcut. 

Sağlıklı bir kafa ile yaşamak istiyorsanız iş dönüşü deniz kenarında yürümek yorgunluğunuzu alacaktır. Hem de bedava deniz kıyısında, kulakta müzik, mis gibi orman havası... Daha ne olsun... 

İstanbul'da şehrin kalabalığından gürültüsünden ve trafiğinden ve aceleci insanlarından uzak burada güzel bir tatil yapabilirsiniz. 

Unutmayın, bazen her yere her şeye acelemiz var ama biz hep bir yerlere geç kalıyoruz. Küçük beldelere gittiğimizde anlıyoruz ki aslında kendimize geç kalıyoruz. 

Yorumlar

  1. Çınarcık çok güzel bir tatil beldesi istanbul iline yakın harika doğa güzelliği ve temiz havasıyla görülmeye ve gezilmeye değer bir yer rahatlamak için mutlaka gitmelisiniz

    YanıtlaSil
  2. Terma bolgesindeki kaplica tesisindeydim gecen ocakta. Bir instagram fenomeninin cekilisi ile 3 gunluk tatil geçirdim. Yedim ictim tanitim turlarina katildim. Bedava tatilin benim yeri olan Yalova ilimizi ilk ve tek gördüğüm zamandı. Sadece yakıt masrafiyla 3 günlük tatil yaptım. Yalova küçük ve bursa ve istanbula yakin ilimizdir. Bir daha yolum düşer mi bakalim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları