Denizli Ve Yakınındaki Gezilecek Yerler

 Bu yazımızda sizlere Denizli ve yakınındaki gezilecek yerleri sıralayacağız. Denizli'de gitmeniz ve görmeniz gereken yerlerden bahsedeceğiz. Sizlere çeşitli tavsiyeler vereceğiz. 





Yaklaşık 1 milyonu aşkın nüfusa sahip olan Denizli Ege Bölgesi'nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Denizli denildiği zaman en başta akıllara şehrin en önemli simgesi olan Denizli Horozu gelir. Geçmişi o kadar eskilere gider ki Honaz Vadisi'nde yapılan arkeolojik çalışmalarda horoz kabartmalarına rastlanmıştır. Siyah renkli olan civcivlerin horoz haline ulaştıktan sonra büründüğü renk cümbüşü hayranlık vericidir. Ötüşünden ses tonuna kadar türlü çeşidi vardır. 



Tekstil şehrin en önemli geçim kaynaklarından biridir. Küçük el tezgahlarında başlayan hikayesi dünyaya yayılır. Teknoloji gelişmiş olsa da nostaljik sesi hala duyulmaktadır el dokunması yapan evlerin avlularında. 

19. yüzyılın başlarında yapılan Atatürk Etnografya müzesi, Cumhuriyetin ilk yıllarında parti binası olarak kullanılmış. Etnografik eserlerin sergilendiği müzede, 1931 yılında burada konaklayan Atatürk'e ait eşyaların da bulunduğu iki oda mevcuttur. Kentin ilk kurulduğu Kale ilçesi de tarihi bir maziye sahiptir. 



Denizli'de bembeyaz bir cenneti andırır Pamukkale. Denizli'nin haklı gururudur. Travertenleri oluşturan kireçli suları şifalıdır. Bir rüya alemini ayaklarınızın altına serer. Bulutlar yeryüzüne inmiş gibidir. Travertenlerden çıkınca bir başka rüya alemine dalarsınız. 



Kutsal kent olarak da bilinen Hierapolis antik kenti. Antik tiyatrosu ve kral mezarları zamanda yolculuk için bekler sizi. Özellikle Roma İmparatorluğu döneminde Hierapolis ve çevresinin bir sağlık merkezi olduğu resmi kaynaklarda sıkça geçer. 



Biraz cesaretiniz varsa bu eşsiz güzelliği havadan da izlemeniz mümkün. Bu keyifli uçuş esnasında göz alabildiğine bir mavinin içinde Pamukkale'nin eşsiz güzelliğinin seyrine dalarsınız. Gün Pamukkale'nin üstünden batarken ağır ağır şehre kızıllığını bırakır. Beyazla sarının eşsiz seremonisini sunar seyrine dalanlara. 



Denizli ismini üretildiği ilçeden alan Yatağan bıçaklarıyla da ünlüdür. Bir de Kaklık mağarası vardır. Traverten mermerleri birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Özellikle Denizli'nin tandır kebabı da çok meşhurdur. 

Son zamanlarda yapılan Ege Bölgesi'nin en uzun teleferiğine de sahiptir. Çınar meydanında modern cam heykelden yapılmış şehrin de simgesi olan horoz heykeli vardır. 



Toplam 19 tane ilçesi vardır bu güzel şehrin. Yılda 1 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin takımı olan Denizlispor'a da buradan başarılar dileriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları