Elektrikli Süpürge Tavsiyeleri (Hunharca)

 Bu yazımızda sizlere çeşitli elektrikli süpürgelerden bahsedeceğiz. Her çeşit elektrikli süpürgeden bahsetmeye çalıştık. Kimileri iyi, kimileri kötü. Google'da tavsiye kelimesi ile ilgili en çok aranan şeyin elektrikli ve robot süpürge olduğunu fark edip 'belki para kazanırız reklamlardan' diyerek bu yazıyı yazmaya karar verdik. Bu nedenle sizlere hunharca elektrikli süpürge tavsiyeleri vereceğiz. Aklımıza estikçe çeşitli süpürgeleri yazımıza ekleyerek listemizi uzatacağız. Belki de vazgeçer böyle bırakabiliriz de. Hazırsanız da hazır değilseniz de başlayalım.

1 - Rowenta İkinci El Elektrikli Süpürge


Evet, bu resimde gördüğünüz elektrik süpürgesi geçmişte Anadolu'da neredeyse her beş evden birinde var olan bir süpürge. Buna rağmen modelini tam anlayamadık. Zaten modeliyle arasanız bile o elinizde yazılı olan modelin bu resimdeki süpürge olduğundan da emin olamazsınız. Söz konusu elektrik süpürgesi Rowenta elektrik süpürgesi. Şu anki piyasadaki süpürgelere göre çok geride ama inanın temizleme işlerinde güzel. Çok elektrik yakmıyor. Dijital olmadığı için ne kadar elektrik yaktığını da aslında bilmiyoruz ama kullananların eline aman bir fatura geçmediğini söyleyebiliriz. Bozulduğu zaman ise işiniz zor çünkü hiçbir parçası neredeyse bulunmuyor. Bozulmaması lazım. Hortumunu çekerken kırmamanız gerekiyor. Ona narince yaklaşmanız gerekiyor. Kırdığınız zaman yenisini kesinlikle alamazsınız. Kırıldığı zaman kırılan yerini bantlayarak onu tedavi etmeniz gerekiyor. Ya da geçmişte yaygın kullanıldığı için başkasının bozulan süpürgelerinden ona organ bağışı istemeniz gerekebilir. Tabi bulduğunuz parçanın uyuşmazlık yapma olasılığı da yüksek. Sağlamını bulup kullanmaya karar verirseniz bilin ki siz bir taraftan süpürürken o bir taraftan etrafa toz püskürtür. Sizi rezil etme potansiyeline sahiptir. Asla istediğiniz temizliği vermez sadece gelip geçici pislikleri alır. Sıfırını bulamazsanız ama ikinci el fiyatlarını da görünce gerçekten çok şaşıracaksınız. Bu süpürgelerin kullanılmış olanları aşırı derecede farklı fiyatlarla karşınıza çıkıyor. Satış sitelerinde 60 TL olan ilan da var 450 TL olan ilan da var. 

2 - Xiaomi Mi G10 Dikey Şarjlı Süpürge




İkinci elektrik süpürgesi tavsiyemizle bir anda çıtayı yukarı çıkaralım diye düşündük. Tavsiye listemize Xiamio G10 kablosuz şarjlı süpürge ile devam edelim dedik. Süpürge kullanım kolaylığı ile evin her köşesinin temizlenmesinde çok büyük bir yardımcı. Sıfırını aldığınızda kutusu gitar kutusunu andırır. Yapısı ve görüntüsü ile şaşırtan bir modeldir. Kutusunun içinde zengin küçük kanepe aparatı, duvar sabitleyici aparatı, halı çekim aparatı, orta kanepe aparatı bulunur. 3 farklı güç tuşu vardır. 3 farklı tuşun sırasıyla 1. Seviye 1.5 saat, 2. Seviye 60 dakika, 3. Seviye en güçlü olanı 45 dakika güç sağlamaktadır. 2200 mah bataryası 3.5 - 4 saat gibi bir sürede dolabilmektedir. Hepa filtresi, boşaltabilir toz haznesi, ıslak ve kuru zeminde kullanılabilirliği ile parçaların yıkanabilmesi gibi özellikleri vardır. Aracınızı da bu süpürge ile temizleyebilirsiniz. Kompact bir cihaz olduğu için çoklu görevlerde başarılıdır. Her yere sığabilen tasarımı ile yüzünüzü güldürecek, 'iyi ki var' dedirtecek bir cihazdır. Evinizde en çok kullandığınız elektrikli aletler arasına girebilir. 

Eksi yönlerine değinmek gerekirse diğer üretici modellerin ürünlerine göre az batarya çalışma süresi vermektedir. Fiyat performans ürünü olarak tercih edilebilir. Xiamionun kalitesini hissettirir. Daha üst modelleri de vardır. Bataryası 3000'den yüksek olanlar da tercih edilebilir. Şu anki g10 modeli güncel alışveriş sitelerinde Amazon, Hepsiburada, Trendyol gibi yerlerde 6000 tl bandında satılmaktadır. Büyükşehirler ve diğer illerimizde yetkili servisleri ile Xiamio ülkemizde oldukça popülerdir.


3 - Arnica Tesla Premium



Anica Tesla Premium, vakumlama yaparak temizleme yapabilmekte ve silme işlemine olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktadır. Kaliteli üretimi nedeniyle ne bir performans kaybı ne de iş gücünde herhangi bir problem yaşatmaz. 

Makinenin bakımını yapmak çok da zor değildir. Ağırlığı 5.7 kilogramdır. Bir de peşinden gelme olayı vardır. Makinenin altında dönerli tekerli iki tanede sabit arka kısmında tekerleği vardır. Otomatik takip sistemine sahip bir makine değildir, onun için biraz çekmeniz gerekmektedir. 

Bir de takılma durumu var. Evin içinde köşeleri, kapı kenarlarını, dar yerleri süpüreceğiniz zaman bu sorunla karşılaşırsınız. Bir tane koltuk arası aparatı var. Bir tane parke fırçası ve turbo fırça var bu sizin işinize çok yarar. Bir tane de normal süpürge başlığı bulunmaktadır. En çok kullandığınız başlık muhtemelen bu olacaktır. Bazen güçlü çekim gücü nedeni ile yere ve parkeye yapışabilmektedir.

Motorun içine toz girmesini engellemek için için bir adet filtresi bulunuyor. Filtrenizi her temizlikten sonra temizlemeniz gerekiyor. Makinenin arka bölümünde de bir tane fitre var. Bakterilerin %99'unu, yani havadaki bakteri ve alerjenlerin %99'unu tutan bir filtre bu. Bunu da yıkayabilirsiniz. Bu filtreyi de ara sıra temizlemelisiniz ama çok kısa aralıklarla değil. Yine de bunun da ara sıra kontrol edilmesi lazım. Bu filtrenin arkasında da bir filtre var. Hemen onu da kontrol edip temiz değilse yıkayabilirsiniz. 

Makinenin çalışmasından biraz bahsedelim. Üst kısmında açma kapama butonu var. Ayakla açıp kapatabilirsiniz. Onun iki tarafında da seviye yükseltme ve seviye düşürme butonları mevcut. Alt kısmında da kablo sarma butonu var. Makinenizi çalıştırdığınızda 4 tane seviye var. Minimum ve maksimuma kadar isteğiniz seviyeye getirebiliyorsunuz. Ses olayına gelecek olursak da bir çok elektrikli süpürge gibi kullandıkça sesi artar ancak çok artmadığını kullananlar söylemektedir.

4 - Arçelik S 6255 C



Resimde gördüğünüz Arçelik süpürge ve halen çalışıyor. Borusu zamanla yıprandığında bantlayıp kullanmaya devam edebilirsiniz. Deposuyla gerçekten göz kamaştırıyor. Arçelik gerçekten sağlam ürünler üretiyor. 5 yıl kullanılan bu süpürgenin sadece borusu yıpranmış. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları