Kemer'de Gezilecek Tarihi Yerler

 Bu yazımızda sizlere Kemer ve yakınlarındaki gezilecek yerlerden bahsedeceğiz. Görmeniz gereken yerler hakkında bilgiler vereceğiz. Size bu güzel yer ile ilgili bazı tavsiyeler vereceğiz. 

Kemer’de gezilecek tarihi yerler söz konusu olunca aslında Antalya’nın popüler ilçelerinden Kemer’in birçok doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve plajları olmaktadır. Peki, Kemer’de gezilecek tarihi yerler nerelerdir?



Kemer’e her yıl birçok turist gitmektedir ve birbirinden güzel koylar, sahiller ve doğal güzelliklerin tadını çıkarmaktadırlar. Ama bunların yanı sıra Kemer’in tarihi önemi de yüksek olmaktadır o yüzden size Kemer’in tarihi yerleri hakkında liste hazırladık.


Kemer’deki Tarihi Yerler


Phaselis Antik Kenti



En önemli tarihi yapılarından olmaktadır ve M.Ö. 7. Yüzyıl civarında Likyalılar tarafından kurulmuştur. Tarihte uzunca bir süre korsanlar tarafından kullanılmıştır ve şimdiye kadar bölgede 3 liman keşfedilmektedir. Bu kent Likyalılar tarafından ticaret için kullanılmıştır.


Idyros Antik Kenti



Kemer’de gezilecek tarihi yerler arasında olan bu kent Ayışığı Körfezi’nin hemen yanında bulunmaktadır ve 1976 yılında arkeoloji çalışmaları başladı ve bu çalışmalar sonucunda Bizans döneminden pek çok önemli eser bulunmuştur.


Beldibi Mağarası



Oba Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır ve Antik Çağ devrinde kullanılmıştır. Mağara etrafında yapılan çalışmalarda Mezolitik, Paleolitik ve Neolitik çağlara ait eserler bulunmuştur.


Paris 2 Batığı



Burada uzun zaman önce batırılmış bir savaş gemisinin kalıntıları olmaktadır ve Kemer’de gezilecek yerler listesine girmektedir. 1917 senesindeki bir savaş sonucunda Fransız gemisi Paris 2 denizin dibine batmıştır ve 1995 yılında tesadüf eseri keşfedilmiştir.


Üç Adalar



Üç Adalar bölgenin doğal güzelliklerindendir ve bu güzellikler hem karada ve hem denizde bulunmaktadır. Burada yapılan su altı dalışlarına katılarak birçok önemli tarihi yapıyı da görebilirsiniz.


Beydağları Milli Parkı



Beydağları Milli Parkı’na ulaşım özel araçlar veya minibüsler aracılığı ile yapılmaktadır.1972 yılından itibaren milli park sınırları içerisinde birçok benzersiz tarihi yapı bulunmaktadır.


Olympos Antik Kenti



Kesin kuruluş tarihi bilinmemektedir ama İ.Ö.167-168 yıllarında basılan Likya Birlik sikkelerinde Olympos adı geçmektedir. Kentin günümüze ulaşmış kalıntıları genellikle Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait olmaktalar.


Çıralı Yanartaş



Kemer’de gezilecek tarihi yerler arasında bu mekan efsanelere göre bu Yanartaş Khimaira'nın binlerce yıldır sönmeyen ateşi olmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları