Kurtlar Vadisi Dizisi Hakkında Bilgiler

 Bu yazımızda Türk dizi tarihinin baş yapıtları arasında yer alan Kurtlar Vadisi dizisinden bahsedeceğiz. Dizi hakkında ayrıntılı bilgiler vermeye çalışacağız. 



Kurtlar Vadisi dizisinin özellikle ilk 97 bölümünün dizinin efsaneleşmesinde çok önemli yeri vardır. Dizi çocukken, babasının devlet ile ters düşmesinden kaynaklı, bir devlet görevlisinin onun oğlunu kaçırmasıyla başlar. Bu çocuk Kıbrıs'ta bir yetimhaneye yerleştirilir. Sonrasında 'Aslan Akbey' kod adlı devlet görevlisi tarafından 'Candan' ailesine evlatlık verilir. İsmini 'Ali' koyan aile Aslan Akbey'in de denetiminde zamanla devlet görevlisi olarak operasyonlara katılmasını sağlar. 

Bir konsey tarafından iş verilen 'Süleyman Çakır' üç sansasyonel suikast ile mafyadaki dengeleri bozar. Mafyadaki bu yeni oluşum devletin dikkatini çeker. 'Aslan' beye bir mektup gelir. Sonrasında Ali Candan'ı yanına çeker. Ali Candan, Polat Alemdar olarak başka kimlikle bir kabadayının yanına yeğeni diyerek yerleştirilir. Olaylar buradan sonra kademeli olarak başlar. 

Polat Alemdar, Çakır ile beraber can kardeş olduktan sonra Aslan Bey'in arada yardımlarıyla konseyin baronu olan Mehmet Karahanlı'nın dikkatini bölüm bölüm çekmeye başlar. 

Süleyman Çakır'ın İstanbul sefiri olması ve bu sefirliğini devam ettirirken ölmesi yeni bir çağ açıp, eski bir çağı kapatır. Polat Alemdar'ın kısa sürede konseyin içine girmesi bu ölümden sonra hızlanır. Çeşitli olaylar geçtikten sonra baronun sağ kolu olmayı başaran Polat Alemdar, Aslan Akbey'in suikast haberini alınca devletin içindeki mekanizmaları ayıklamaya çalışır. Bu sırada baştaki isme ulaşır. Doğu Eşrefoğlu. 

Baron Mehmet Karahanlı'nın ani ölümüyle Doğu Eşrefoğlu ile konuşmalarının ardından Polat Alemdar baron seçilerek, Rus baronlarını yok eder. Amacına ulaşmaya az kalmışken tapınakçılar onu seçmiştir. Onu Suriye'ye göreve göndererek 'bizden misin, değil misin' diye test etmektedirler. Polat, bu görevleri de alnının akıyla aşarak Mehmet Karahanlı'nın oğlu olduğunu öğrenerek devletinin yanında yer alarak tapınakçılara karşı savaş açar. Bölüm başından beri sevdiği ailesi Candan ailesine, Elif Eylül'e ve ekibine gerçek kimliğini açıklayarak Türk yargısına teslim olur. Burada adaletin hakimleri tarafından suçsuz bulunarak, ekibi ile beraat eder. 

Kurtlar Vadisi 90'lı senelerin kumarhane, uyuşturucu, silah satma ve terör konularına değinmiştir. Gerçek kurumlarla alakası yoktur denildiği halde devletin milli istihbarat teşkilatına bizimle ilgisi yoktur açıklamasını yaptıran yegane bir dizidir. Bu dizide kaotik bir dönemde yaşanan olaylar, hesaplaşmalar gerçeğe çok yakın bir şekilde anlatılmıştır. Her karakteri ayrı ayrı sevilmiştir. Dizide söylenen racon kelimelerinin, resmen ezbere bilindiği bir başyapıttır. 

Her bölümü sabırsızlıkla beklenen dizinin yayınlandığı dönemde sokakları bile boşalttığını söyleyebiliriz. Vadiyi vadi yapan 'iki kişinin bildiği sır değildir' sözü bugün bile herkes tarafından bilinmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları