Mutlaka İzlemeniz Gereken Film - Film Tavsiyesi

 Bu yazımızda sizlere mutlaka izlemeniz gereken bir filmden bahsedeceğiz. Neden mutlaka izlemeniz gerektiğini anlatacağız. Bahsedeceğimiz film hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Sizlerin de film tavsiyeleri varsa yorumlar kısmına yazabilirsiniz. 

Mutlaka İzlemeniz Gereken Film

Eşkıya



Başrollerinde Şener Şen ve Uğur Yücel gibi usta oyunculardan oluşan 90'lı yıllarda Türk sinemasının neredeyse yok olacağı bir zamanda ortaya çıkan Yavuz Turgul imzalı müthiş bir baş yapıttır. 

Filmde Şener Şen Berfo adında bir eşkıyayı canlandırır. Berfo 30 yıl sonra hapisten çıkıp İstanbul'a büyük aşkı Keje'yi bulmak için gelir. Burada Cumali adında mahalledeki genç ile karşılaşır. Cumali meseleyi öğrendikten sonra Berfo'ya yardımcı olmak için Keje'yi kaçıran adamın peşine düşer ve bulurlar. Bu arada Cumali uyuşturucu satıcılığı yapar. Ama aldığı parayı sevgilisinin sözde abisini hapisten çıkarmak için ona verir. Ama sevgilisi tarafından büyük bir ihanete uğrar. Bir otelde sevgilisi ile dostunu yatak odasında basar ve onları silahla kurşun yağmuruna tutar. Daha sonra bu uyuşturucu işini aldığı adam sattığı malların parasını ister. Bu arada Berfo, adama parayı kendisinin vereceğini, Cumali'ye bulaşmamasını söyler. Berfo, Keje'yi kaçıran adamdan onun canını bağışlaması karşılığında bir çek alır ve adama getirir. Ama çek sahte çıkınca adam Cumali'yi vurur. Berfo Cumali'nin vurulduğunu arkadaşlarından öğrendikten sonra otelin çatısına çıkar ve Cumali burada son nefesini onun yanında verir. Bunun üzerine Berfo bir gece yarısı çeki veren adamı öldürür. Daha sonrada Cumali'yi öldüren adamın mekanını basarak adamlarıyla beraber onu kurşun yağmuruna tutar. Daha sonra polisten kaçmak için kaldığı mahalledeki Otel'in çatısına çıkar ve burada polisten günlerce kaçar ve polis tarafından vurulur. Ayakta çatının tepesinden uçar. Bu arada havadan bir yıldız kayar. Halen bu son sahnedeki müzik her dinlediğimde dinleyenleri çok etkiler. 

Bu filmi yapan başta Yavuz Turgul olmak üzere oyuncu kadrosuna teşekkür ederiz.

Bir tane de bonus film tavsiyesi verelim. 


Esaretin Bedeli



Esaretin Bedeli filmi de çok güzel bir filmdir. Başrolünde Morgan Freeman gibi usta bir aktörün oynadığı ve suçsuz yere onca sene hapis yatan bir adamın hikayesi anlatılıyor filmde. 

Bu iki filmi izlemediyseniz kesinlikle izlemesini şiddetle tavsiye ederiz. Aslında bunlar gibi daha çok başyapıt filmler var. Titanik ve Baba gibi muhteşem filmler var. Bunun gibi filmleri de sizlere tavsiyedelisi.com sitesinden tavsiye etmeye devam edeceğiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları