Sabah Kahvaltısı İçin Menü Tavsiyesi

 Sevgili okuyucularımıza hunharca tavsiyeler vermeye devam ediyoruz. Bu yazımızda sizlere sabah kahvaltısı için bir menü tavsiye edeceğiz. 



Malzemelerimizi paylaşıyoruz. 

 - 250 gram donuk parmak patates

 - 2 adet yumurta, yumurtaları çırpmak için kap ve çırpıcı alet. 

- 3 adet çeri domates

- 2 adet salatalık

- Dolabımızdan göz kararı süzme peynirimiz, severseniz yine göz kararı kaşar peyniri. 

- Hafif patates kızartmak için Philips Airfry makinemizi 180 derecede ısıtarak hazırlıyoruz.


Başlayalım...


250 gram patateslerimizi donuk şekilde ısınmış cihazımıza hafif zeytinyağı dökerek yerleştiriyoruz. 200 derecede 8 dakika tutarak hızlı pişmesini sağlıyoruz. O sırada yumurtalarımızı çırpmak için kabımıza kırıyoruz. Beyaz ve sarı aklarının ayrılmasına gerek yok. İster peynirimiz ile ister kaşarımızın birazını tat için koyarak yumurtalarımızı çırpıyoruz. 

Tavamızı hafif yağlayarak gerekli miktardaki karışımımız olarak yumurtalarımızı döküyoruz. İçindeki malzemeden emin olarak tahta kaşıkla hafif kısık ateşle, göz ile kontrol yaparak tahta kaşığımızı tavamızda karıştırıyoruz. Hafif piştiğinde aralarında hava bırakacak şekilde bırakıyoruz. O kendi pişecek. İster peynirli ister kaşarlı olarak kaşarın ısıda sünme özelliğini gördüğümüz anda piştiğini anlayabiliriz. 

Patateslerimizin piştiğini anladığımız an cihazdan çıkarıp tabağımıza hızlıca yerleştirir yerleştirmez, omlet yumurtamızı yapışmadan gerekli müdahalede bulunmamız gerek. Tavamızda iki hareket ettirip yeteri kadar piştiğinden emin olduğumuzda, kahvaltı tabağı ile servis edeceğiz. 

Isısını kaybetmeden hemen domates ve salatalıklarımızı yıkayıp, kesip uygun hale getirerek servis tabağımıza ekleyebiliriz. 

Suyumuzu ısıtacağımız kahve veya yeşil çay ile devam edebiliriz. Soframız hazır. Pratik, doyurucu, öğün kurtarıcı 15 dakikada yapılabilen bir kahvaltı menüsü. Malzemelerin kalori ve cep maliyeti azdır. Evde ve iş yerlerinde kolaylıkla uygulanabilir. Maliyeti günümüz şartlarında cep dostudur. Biraz miktarlarını arttırarak 2-3 kişilik de hazırlanabilecek bir kahvaltı menüsüdür. Eşinize, annenize, arkadaşınıza sürpriz yapabilir, mutlu edebilirsiniz. 

Hunharca tavsiye ettiğimiz bir tavsiyenin daha sonuna geldi. Görüşmek üzere.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları