Telefon Tavsiyeleri

 Telefon fiyatları günümüzde oldukça yüksek rakamlara ulaştı. Bu nedenle insanlar telefon almadan önce iyice düşünüyor. Modeller arasında ve fiyatlar arasında karşılaştırma yapıyor. Bizler de sizleri bilgilendirmek için direk telefon kullanan gerçek kullanıcılara ulaşıp, onlara fikirlerini sorduk. Doğru ve güvenilir bilgi edinebilmek için gorevciyiz.com sitesinde görev verip bir anket açtırdık ve üyelerden kullandıkları telefonu anlatmalarını istedik. Böylece sizler de aşağıdaki gerçek yorumlara bakarak telefon almadan anca doğru fikirler edinebilirsiniz. Farklı telefon markaları ve modelleri hakkında bilgiler edinebilirsiniz. (Aşağıdaki yorumlar gorevciyiz.com üyelerinin özgürce yaptığı yorumlarıdır. Kullanıcıların adı gizlenmiştir. Yazım hataları giderilerek sizlere sunulmuştur)

Yeni telefon tanıtımları ve yorumları geldikçe yazımızı güncelleyeceğiz. İşte sizler için hazırladığımız telefon tavsiyeleri. (Sizler de yorumlar kısmından kullandığınız telefonlarla ilgili görüşlerinizi yazabilirsiniz) 


1 - Xiaomi Mi Max 2 ( İ***** T****)



Tavsiye etmek istediğim ve kullandığım telefonun özelliklerini sizlere aktaracağım. Yaşım 34 olacak. Bu zamana kadar teknoloji sever ve teknolojiye ilgili bir birey olarak elime sayamayacağım kadar çok sayıda cihaz geçti. Tuşlu, yarı tuşlu, yarı dokunmatik ve dokunmatik modeller. Bu zamana kadar en keyifli kullandığım model Xiamio markası adı altında olan Mi Max 2 modeli oldu. 

2018 yılında sıfır ve garantili olarak temin ettim. Büyük ekran kolaylığı ile elinize sığmayabilir ama 6.44 inç ekran boyutu bir tablet telefon görünümü vermektedir. Başlıca özellikleri 4 gb ram, 64/128 hafıza, 8 çekirdek oualcomm snapdragon 625 işlemci, 5300 mah 3 gün giden batarya. Evet yanlış duymadınız. Günlük kullanımda şarj etmeyi unutuyorsunuz. Xiamion'in 20000 mah powerbankı ile de güzel kombin oluşturuyor. 1 haftaya yakın seyahatlerinizde priz aramadan en az 3 kere şarj edebilirsiniz. 

Mui 11 ile desteği kesilen modelin android 7 ile güncel uygulamaları çalıştırdığını görebiliriz. Severek kullandığım cihazımda Netflix, Amazon, Disney plus için hd 1080p yayınları desteklemektedir. Kurtlar vadisi 1-97 bölümleri harika sarıyor o ayrı bir konu. 

Telefonumda ses sistemi tatminkar. Harici hoparlör kullanmadan güzel ses sistemi yaşatıyor. 4g sistemi ile internet hızlı deneyim sunuyor. Dokunmatik hissiyatı birçok modele göre iyi. Mui 11 android isletim sistemi kullanım açısından el çabukluğu olanlar için harika bir performans sağlıyor. Ekran 1080p üstü olduğu için renkleri canlı, kişiseleştirilebilir tema özelliği ile ruh halinizi yansıtabileceğiniz anlar mevcut. Kaliteli bluetooth kulak ile kablosuz müzik deneyimi yasayabilirsiniz. 

Biraz büyük hacimli olan bu telefon cebe sığarken zorluklar ve hareket halinde iken size sıkıntı yaşatabilir. Ancak bu dezavantajlara değer nitelikte bir telefon. El çantama rahat sığıyor, nir bluetooth kulaklıkla otobüste cepten çıkarmadan rahat kullanım sağlıyor. 

Gelelim oyun performansına, Pubg gibi popüler oyunlarda orta ayarlarda harika akıcılık sağlıyor. qualcomun adreno grafik işlemcisi ile renkler canlı ve net. Ekranın boyutları ile oyun fazlasıyla hissediliyor. 4 gb ram fazlasıyla yetiyor, işletim sistemin kalan 2.5 gb ram size ve yüklediğiniz uygulamalara gayet yeterli oluyor. 64 gb hafıza ve ülkemizde fazla bulunmayan 128 gb bellek ile yeterli depolama ve 512 gb'a kadar da hafıza kartı takılarak depolamanın rahatlığını bir hayli yaşayabilirsiniz. 

Büyük ekran severler için birebir ama ülkemizde satışı durdu. Ben severek kullanıyorum 4. senemize girdik. 1 kez batarya değiştim. Temkinli kullanılırsa uzun yıllar siz değerli kullanıcılara paranızın karşılığına değecek bir cihazdır. Sağlıcakla iyi tavsiyelere..


2 - Reeder p13 pro Max (M**** K***)

Telefonum Reeder 13 pro Max. Ben bu telefonu a101 isimli marketten aldım ve alırken çok korktum. Neticede tanınan bir marka değil ve korkum vardı. Cihaz 128 gb ama hemen hafıza doluyor. En fazla 4 uygulama sonra hafıza doluyor. Facebook, Instagram ancak yüklersiniz. Rehber hafızası da gayet düşük. Hemen depolama alanı doldu diyor. 

Çift hat özelliği var ama iki hat takınca beyni sulanıyorve error veriyor. Çift hat takmanızı tavsiye etmem. Cihazı sıfır alırsanız ilk hafta dokunmatik odun gibi zor basıyor ve korkup 'eyvah' dersiniz. Demeyin. Kendiliğinden alışıyor ve yazması yağ gibi oluyor zamanla. Bu konuda rahat olabilirsiniz. Dokunmatik çok güzel ama sakın su değdirmeyin. Bırakın suyu, nemli elle bile dokunmatiğe dokundunuz mu hemen saçma saçma kasılıyor telefon. Siz rehbere basarsınız o mesaj atar. Kesinlikle telefonu sudan uzak tutmanız gerekiyor. Suya hiç dayanıklı değil. 

İyi yanlarına gelecek olursak işlemcisi çok hızlı. İnternette herhangi bir sayfa aradığınız zaman anında giriş yapıyor. Chrome hele çok harika. Kesinlikle Chrome kullanmanızı tavsiye ederim bu telefonda. Gerçekten işlemcisi çok hızlı ve interneti çok hızlı kullandırıyor. Videoyu izlerken hiç zorlanmazsınız. Asla takılma yapmıyor. Çok seri bir şekilde istediğiniz videoyu istediğiniz hızla ayarlayıp izleyebiliyorsunuz. Yalnız hoparlörde sıkıntı var. Ses düzeyi beklentinin altında olabilir onu belirtmek isterim. Yani bir film izlerken hoparlörü son ses açsanız dahi sesin az geldiğinden dert yanabilirsiniz. Bu konuda maalesef eksik. 

Play Store'den bir şey indirmeye çalıştığınızda defalarca bekleyebilirsiniz. İlk defada kesinlikle indirmiyor. Sürekli ayarlar kısmından sıfırlamanız gerekiyor. Aksi halde program indirmekte çok güçlük yaşarsınız bilginiz olsun. 

Yani ana fikre gelecek olursak eğer ki akıllı telefonum olsun ama nasıl olursa olsun diyorsanız bu telefonu kullanabilirsiniz fakat bir akıllı telefondan beklentiniz biraz fazlaysa kesinlikle bu telefonu tavsiye etmem. Ucuz olduğu için göze hoş gelebilir ama teknolojiyi çok güzel kullanan insanlar için kesinlikle faydalı bir telefon değil. Tuşlu telefonun video izleten hali gibi düşünün. Ben tavsiye etmiyorum. Kendim maddi zorluklardan dolayı zamanında aldım, kullandım ama şimdi değiştirip iPhone alacağım çünkü kesinlikle tavsiye ettiğim bir telefon değil kendisi. Umarım verdiğim bilgiler sizlere faydalı olmuştur.

3 - Xioami Redmi Note 7 (M*** A*****)



Ülkemizde son yıllarda nerdeyse herkesin elinde olan telefonlardan birini bende kullanıyorum. Bu telefon Xioami Redmi Note 7. Bugün sizlere Xioami alınır mı? Fiyat performans ürünü mü? Hepsini anlatacağım. 

Xioami Redmi Alınır mı? 

Xioami Redmi tabi ki her zaman fiyat performans ürünüdür. En kötü modelini alsanız bile sizi yıllarca götürür. Bataryası kolay kolay tükenmez. Sarjı 1 gün sizi idare eder. Eğer ki Xioami alacaksanız Note serisinden almanızı tavsiye ederim. Note 8 ile Note 7 özellik ve kullanış olarak tıpatıp aynıdır ve bir farkı yoktur. Fakat pro versiyonları hem daha kullanışlı hem bataryası olarak farklıdır. 4 senedir Xioami kullanıcısıyım Xioami telefonlarda genel olarak fark ettiğim bir sorun var. 3 seneden fazla aynı telefonu kullandığınız zaman donma, ısınma gibi sorunlarla karşılaşma olabiliyor. Bu da bataryanızın ömrünün bittiği anlamına geliyor tabi ki kişiden kişiye kullanımdan kullanıma değişse de ben kendimde bu sorunu fark ettim. 

Ekran boyutu genel olarak telefonların ortalaması alınarak ideal bir boyda üretilmiş. 6.3inç boyutu vardır. Ben 4 ram 64 gb kullanıyorum fakat aynı modelin 128gb da olduğunu sizlere hatırlatmak isterim. Benim genel olarak görsel, videolarla işim olduğu için gerekli dosyalar arada kaynayıp silinmesin diye görselleri pek fazla silmiyorum bu yüzden kaynaklı olsa da gerek ki hafızam epey bir dolu ve yetmiyor. 

Bir telefonu aldığımızda bakmamız gereken özelliklerin bir tanesi de batarya kapasitesi olacaktır. Peki batarya kapasitesi nedir? 

Batarya kapasitesi sizin telefonunuzun şarjının ne kadar dayanacağını gösteren rakamdır. Xioami Redmi Note 7 cihaz 4000 mAH bir cihazdır. Söyle bir karşılaştırma yapalım günümüzde yeni çıkan iPhone 14 Pro Max 4200mAh'dir. İşte fiyat performans diye buna deniliyor. Cidden verdiğiniz parayı kuruşu kuruşuna hak eden bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. 

Pubg Mobile oynayanlar için hemen şu bilgileri de verelim. 30fps ve 20ms alıyorum, telefonu ilk aldığım zamanlarda 45fps gördüm fakat şu anlık cihaz 30fps vermektedir. Genel Pubg Mobile oyuncularına göre ideal bir durum fakat profesyonel oyun oynayacaksınız bu modeli tavsiye etmem.

Yorumlar

  1. Reeder gerçekten parasiyla rezil eden bir cihaz, özellikleri çöp heleki a101 bim ve şok gibi marketlerden asla cihaz alınmamalı onlar biraz fiyat düşürerek orjinal reeder ile anlaşarak özellikleri kıstıran bir politikaya sahip. Az para az özellik. Migros elektronikten almanizi bir dahakine tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten reeder berbat bir telefon yinede siz telefonculardan alın başka bir yerden almayınız

    YanıtlaSil
  3. Reeder telefonu şu ana kadar gördüğüm en berbat telefon şiddetle almamanızı tavsiye ederim paranız boşa gider yazık size bu devirde para kolay kazanılmıyor

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben Yusuf ben 2019'dan beri Huawei y6 2019 telefonunu kullanıyorum ve çok memnun kaldım herkese Huawei telefonlarını şiddetle tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları