Su böreğinin kolay hazırlanma tarifi

 Su böreği Türk mutfağının en sevilen, fakat hazırlanması zor olan yemeklerinden biridir. Peki su böreği nasıl pişirilir? tavsiyedelisi.com su böreği hazırlamanın kolay yolunu sizlere sunuyor.


Gereken malzemeler:


1 kilo un

150 gram tereyağı

1 su bardağı sıvıyağ

5 yumurta

Yarım kilo beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Bir kaba döktüğünüz unun ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı ortasına kırın, tuzunu dökün, azar azar su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur katı olmalıdır. 10 dakika ara verip tekrar yoğurun. Bir 10 dakika daha yoğurduktan sonra hamuru 12 eşit bölmeye ayırın.

Bu sırada içini hazırlayın. Peyniri rendeleyip ince doğradınız maydanoz ile karıştırın.

Tencereye su doldurup bir tatlı kaşığı tuz dökerek kaynatın. Başka bir kaba da soğuk su dökün. Bir tavada tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın.

Böldüğünüz hamurları bir bir tava büyüklüğünde yayıp açın. İlk lavaşı tavaya serin.

Açtığınız lavaşları bir bir önce sıcak suda bir dakika kaynatın, sonra soğuk suya atın. Sonra da bir süzgeçle çıkarıp tavaya serin. Yağladıktan sonra ikinci lavaşa ve orta kata varınca peyniri serpin. Son lavaşı kaynatmadan serin, üzerini kalan yağla yağlayın.

Tavayı ocağa koyup tam ateşte çevirerek pişirin. Altının piştiğine emin olun. Üzerine başka bir tava geçirip alt üst ettikten sonra diğer tarafını da har ateşte pişirin.

Afiyet olsun!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YouTube Shorts Video Tavsiyeleri

Güzel Bir Yemek Tavsiyesi Midye Saganaki Tarifi

Kwai İle Nasıl Para Kazanılır? Kwai İle Para Kazanma Yolları